Wandelen rond Bourg Saint-Maurice (2)

Uitzicht over Bourg Saint-Maurice

De tweede wandeling liep ik vanuit het station naar het Zuiden. Natuurlijk eerst even koffie nemen in het station. Daarna direct in zuidwestelijke richting langs de Isère tot aan de brug. Aan de andere kant begon een redelijk steil voetpad naar een kapel Notre Dame de Tous Pouvoirs. Het is heel klein met er achter een groter kerkje.

Bij dat kerkje zou een geocache liggen, maar die heb ik – net als mijn voorganger – niet kunnen vinden. Achter het kerkje is een wand van losgestapelde keien en ergens daartussen zou ik die schat moeten vinden. Het zag er vrij hopeloos uit, maar ik heb volgens mij elke mogelijkheid goed bekeken. Vergeefs!

Vanaf het kapelletje leidt een pad dat ongeveer gelijke hoogte houdt onder het spoor van het bergtreintje door het bos in. Af en toe krijg ik de gelegenheid om uit te kijken en dan komt een uitzicht zoals boven aan deze pagina te zien is. Even verderop komt er dan weer een bruggetje over een snel bergstroompje.

Dan moet er weer een stuk langs een autoweg gelopen worden. Uiteindelijk leidt het spoor naar Hauteville – Gondon. Een aardig dorpje dat in tegenspraak met zijn naam misschien net 200 meter hoger ligt dan Bourg Saint-Maurice.

Het pad leidt nu tussen de huizen door naar de kerk. Van daaruit leidt een stroompje met een pad er naast naar een snel stromende rivier, de Isère.

Maar voordat ik bij de rivier aankom loop ik over een grote weide. Het lijkt er op dat hier in de zomer allerlei activiteiten ontplooit worden. De vele fiets- en wandelpaden duiden daar ook op. In ieder geval geeft het een prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen.

Iets verderop komt de wildwaterbaan in zicht, met een zijarm die als oefengebied in gebruik is. Daar waar de Isère bijna het stadje Bourg Saint-Maurice bereikt is de bedding het smalst en de stroming het snelst. Een tribune aan de overkant geeft aan dat hier vaak spektakel is mee te maken.

Aan het eind van de wandeling kom ik weer bij Chez Charley aan. Ik neem soep met brood en een biertje om deze tocht op gepaste wijze af te ronden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *