Zondag/maandag: Schiphol-KL

 

Zondag tegen de avond vertrokken we vanuit een koud en nat Leiden naar Schiphol. De lijnbus reed net voor ons neus weg dus zijn we maar naar het station gelopen. Vandaar werden we snel en efficiciënt naar Schiphol vervoerd. Na de koffer te hebben afgegeven en door de douana te zijn gepasseerd konden we de verplichte wachttijd in de luchthaven doorbrengen. Het was rustig, afgezien van uitgebreide en lawaaierige renovatiebezigheden in de vertrekhal. Veel van de eet- en drinkgelegenheden waren gesloten,  maar na wat rondbanjeren vonden we een plekje waar bier, wijn en sushi werd geserveerd.
20150118 - Schiphol
De vlucht zelf verliep aangenaam, de meeste tijd was de verlichting uit en konden we slapen. Dat hebben we dus ook maar geprobeerd maar tegen dat we aankwamen waren we toch redelijk afgebroken. De luchthaven had een grappig treintje dat ons naar de aankomsthal bracht.
20150119 - KL luchthaven
Bij de aankomsthal wachtte een taxi die ons regelrecht naar het hotel bracht. Het was inmiddels toch al weer wat later op de dag en tegen de tijd dat we op pad gingen begon het te regenen. Onze eerste zorg was wat geld te organiseren. Dat konden we opnemen met een creditcard bij een van de vele 7-11 in de buurt, vonden we al snel uit. Daarna wilden we wat de buurt verkennen maar door de regen bleef dat allemaal beperkt. Uiteindelijk zijn we in een lokaal restaurant neergestreken om wat te eten en te drinken.20150119 - Hotel
Toen we gegeten hadden bleek het al donker te zijn. De buurt was matig verlicht en de regen maakte het tot een spookachtig geheel. Die avond hebben we de bar van het hotel opgezocht om nog wat (alcoholhoudende) drank te genieten om vervolgens maar (weer) naar bed te gaan.