Dinsdag: Sightseeing KL

Dinsdag was onze eerste dag in KL. Tot onze verbazing werden we pas rond half tien wakker. Dat werd krap met het ontbijt dus hebben we even vaart gemaakt. Na het ontbijt onze spullen bij elkaar gezocht en op pad naar het toeristenburo. Eerst op zoek naar de metro, die zou vlak bij het hotel een halte hebben. Inderdaad, een mooie overdekte route: goed tegen de zon en tegen de regen!

Het toeristenburo is ondergebracht in een oude villa van een chinese ondernemer en straalt nog helemaal de voorbije koloniale tijd uit.
20150120 - ToeristenburoDaar kregen we een toeristische kaart van de stad en verder hebben we daar wat rond kunnen neuzen, met name in het theater dat ook in het gebouw is ondergebracht.

Vervolgens op weg naar wat van de belangrijke gebouwen zoals het paleis van Sultan Abdul Samad, kennelijk wordt het door iedereeen gefotografeerd … Het groen er voor is een sportveld, voor cricket maar waarschijnlijk ook andere sporten. Er om heen staan allerlei interessante gebouwen, bijvoorbeeld een anglicaans kerkje met de wat overdreven naam St. Mary’s Cathedral.20150120 - St Marys cathedralHet laatste gebouw in de reeks was de Jamek moskee. De boel lag aardig overhoop door renovatie en het bezoek was ook behoorlijk beperkt. Niettemin konden we een passende foto arrangeren met een grappig doorkijkje.

20150120 - MoskeeTijd om te shoppen en dus op weg naar de centrale markt. Het is allang niet meer de overdekte markt waar mensen hun groenten, vlees en andere levensbenodigdheden kopen. Het is gewoon een uit zijn krachten gegroeide souvenirwinkel waar allerlei soorten prullaria te koop zijn. Vanzelfsprekend ook restauratieve voorzieningen. Een bijzonder soort ijs, “floss”, trok onze aandacht: het lijkt op sneeuw en smaakt als “wollig” ijs: wel lekker.

20150120 - Ice flossDe avond hebben we afgesloten met een wandeling door Little India met aansluitend diner. Het is inderdaad maar een klein stukje van de stad en ook redelijk buiten het centrum. Niettemin heel aardig om te zien en ’s avonds was het een leuk kleurenspel.

20150120 - Little IndiaMet de metro – die zo laat op de avond overvol was – kwamen we weer bij het hotel.