Wroclaw

De camping 126 ligt aan de zuidkant van Wroclav en was een van de weinige waarover mensen via internet hun tevredenheid getuigden (andere hadden toilet/douches uit de “communistentijd”). Inderdaad, de camping was duidelijk in trek bij “buitenlanders” zoals wij Nederlanders. De eerste middag was het te warm om iets te ondernemen en zaten we lekker in het zonnetje te lezen en reisverslagen te maken. Die nacht regende het, met name in de omgeving, en daarom was het de dag erop wat koeler.

Bij lichte bewolking vertrokken we dan ook welgemoed richting centrum. De tram had de eindhalte nog geen 500 meter van de camping. Bij het centrale marktplein, de Rynek, en de omgeving veel gebouwen met mooie geveltjes …

De stad is met name beroemd vanwege de dwergjes die overal staan en soms zelfs een funktie hebben …

011

De lunch gebruikten we in de oude gevangenis.

In de middag zijn we nog succesvol geweest in het vinden van een aantal schatten. In het centrum van de stad zijn een paar eilandjes met daarop onder andere het bisschoppelijk paleis. De brug er naar toe was behoorlijk toegetakeld met “liefdesslotjes”.

014


Inmiddels was het behoorlijk warm geworden en zijn we rustig op weg naar huis gegaan.

De volgende dag hebben we een wandeltocht gemaakt van Trzebnica terug naar Wroclav, ongeveer 20 kilometer. Van de omgekeerde route is een gps-wandeling [wikiloc] beschikbaar en die gebruikten we als richtinggever. We begonnen de tocht met een tramreis naar station Wroclaw Nadrodze

DSC000012

vanwaar een bus richting Trzebnica zou vertrekken. En inderdaad er stond er een klaar om ons mee te nemen.

DSC000022
DSC00013

Eenmaal in het bedevaartstadje aangekomen wierpen wij even een blik in de kerk maar daar was een mis gaande. Die wilden we niet storen. Vlak in de buurt was koffie met gebak te krijgen, daar gingen we op af. Daarna op pad. Beschrijving met foto’s is te vinden bij wikiloc. Uiteindelijk zijn we tot Psary, net voor Wroclaw, gekomen en toen vonden we het mooi geweest. We pakten de bus terug en namen vervolgens de tram naar de Rynek. Eerst rustig bier en wijn en daarna pizza bij een “duivels” tentje op de markt. Tegenover de “Bierhalle” bleek een gebouw te staan met daarop Prometheus (het TUD-symbool) afgebeeld!
Geheel voldaan terug naar de camping.

De volgende dag zijn we vertrokken. Bij het afrekenen bleek onze fout om niet om een kwitantie te vragen. De eigenaar was er van overtuigd dat we maar voor 2 nachten betaald hadden. Uiteindelijk de ene nacht extra maar betaald: zo duur is het allemaal niet hier.