Klodzko

Het was deze zaterdag 25 juli de bedoeling een rondrit langs de Tsjechisch-Poolse grens te maken maar dat viel in het water: het regende veel te hard. Daarom na wat zoeken een geschikte camping, genaamd Leśny Dwór oftewel Waldgut op zijn duits, gevonden in de buurt van Klodzko: heel rustig in een bosrijk gebied.

Onderweg kwamen we door een klein plaatsje genaamd Ząbkowice Śląskie oftewel Frankenstein op zijn duits! We namen er koffie met gebak. Bijzonder was een uitgebouwde toren.

2015-07-25 12.00.41

Toen we de kampeerwagen op de camping wilden parkeren konden we de helling terug niet meer op om hem beter neer te zetten. Afgesproken deze maandag weer op te trekken. De grond had dan ook de tijd gehad om weer wat te drogen.

Op zondag hebben we wat rondgewandeld in de buurt, schatten zijn er niet te vinden.

en ’s avonds zijn we gaan eten op de camping: tradionele varkensrolade en een zuurkool/rundvlees gerecht.

2015-07-26 18.57.25

Waar het de hele zondag droog was geweest begon het maandagochtend vroeg te regenen. Alles was dus weer goed nat. Maar … de buurman was – met grote moeite – al op de zondag vertrokken dus we konden een langer traject nemen om snelheid te maken. Daarmee lukte het inderdaad om in een keer de helling te nemen en verder de camping af te rijden: onze geslaagde poging werd met applaus begroet!

2 gedachten over “Klodzko”

Reacties zijn gesloten.