Vlinders en bananen

Vandaag is het zondag en dat betekent dat onze favoriete supermarkt dicht is. Eigenlijk zijn er zo ’s ochtends alleen maar toeristen op pad. We waren redelijk vroeg bij de vlindertuin en dat maakte dat we alles rustig konden bekijken.

Zodra je binnenkomt vliegen de vlinders je om de oren. Een bizarre ervaring. Maar het valt nog niet mee om ze op de foto te krijgen, veel houden hun vleugels toegeklapt als ze zitten. Maar aan deze boom deden ze dat niet.

Elke vlindersoort lijkt wel een speciaal plekje te zoeken. Een aantal van hen had het op eega voorzien. Op zich makkelijk, want dan kan ik ze tenminste goed fotograferen.

Naast al die rondvliegende vlinders is er ook een heuse broedkamer waar allerlei soorten poppen hangen. Tja, je moet natuurlijk als vlindertuin wel elke dag kunnen leveren!

Na dit bezoek eerst op zoek naar koffie. Dat was minder eenvoudig dan vorige keer maar in de winkelstraat vonden we een plekje.

Als volgende item de Casa de Platana oftewel het bananenhuis. Kennelijk zijn er al zeker vanaf begin zestiende eeuw bananenplantages op het eiland. In het huis werden alle zaken die er mee van doen hebben getoond. En er was een bescheiden kwekerij waar de verschillende soorten getoond werden.

Best wel indrukwekkend zo’n tros bananen. Zo een moet door twee mensen getild worden. Er lag een kleine die je mocht proberen: niet te doen!

Na even uitrusten op het plein was het tijd voor de lunch. Ditmaal kozen we een etablissement naast de tuin met de drakenbloedboom. We werden bovenaan een plateau geplaatst en dat bleek bijna onder de kruin van de drakenbloedboom te zijn. Bijzonder was het wel!

Na de lunch nog eenmaal door de vlindertuin. Die was nu veel drukker, zowel met mensen als met vlinders. Na in de bijbehorende bioscoop nog een film over insecten te hebben bekeken beschouwden we het voor gezien.

Morgen weer meer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *