Garachico

Voor vandaag wilden we wel weer een stadje bezoeken. Het werd het nabijgelegen Garachico, een havenstadje. We parkeerden onze auto aan de boulevard, net naast het fort San Miguel. Het stadje is bijzonder omdat het in 1706 gedeeltelijk is overstroomd door lava. Aan de kust zie je dat door waterpoelen die ontstaan zijn toen de hete lava de zee in stroomde. Daar kun je in baden, maar nu was het afgesloten. Misschien vanwege de winter?

Na hier wat rondgekeken te hebben liepen we naar het parkje om de Puerta de Tierra. Het is het enige overgebleven stukje stad van voor de lava-overstroming. Het ligt ook duidelijk lager dan de rest van de omgeving.

Het parkje is opgeleukt met standbeelden van dichters en dergelijke. Iets verderop staat nog een antieke wijnpers. Het dak van het huisje waar het in opgesteld staat op instorten, dus we kunnen het niet nader bekijken. Ook het hout van de pers zag er overigens niet goed uit.

Na de tuin wandelen we naar het grote plein omgeven door kerken, kloosters en dergelijke. In het midden staat een koffietentje, bijzonder aardig onder een muziektentje. We nemen koffie met een broodje.

Daarna op pad naar het lokale museum. We moeten even wachten maar dan volgt een uitgebreide rondleiding met geavanceerde audiovisuele ondersteuning, zoals VR-brillen. Maar ook gewoon mondelinge toelichting waar dat gepast is. Zo komen we veel te weten over de lokale geschiedenis.

We lopen nog wat rond en dan zien we dat de grote Sint Anna-kerk geopend is. Daar kunnen we dan mooi nog even rondneuzen.

Dan is het tijd voor de lunch. Bij het plein zag ik eerder een visrestaurant maar toen maakte het geen aanstalten om te openen. Als we weer teruglopen is het open en kunnen we plaatsnemen.

Natuurlijk een korte siësta na de maaltijd, dat betekent even rustig op de een bankje zitten terwijl eega wat in winkeltjes snuffelt.

Dan gaan we op geocache-jacht. Te voet zijn ze lastig te vinden, maar hogerop zijn er twee bij een uitzichtpunt. De een is bijzonder uitgevoerd hoewel gesloten want het balkon behoeft duidelijk onderhoud. De geocache ligt bij de toiletten, die zijn overigens ook afgesloten. De andere geocache zit verborgen bij de vangrail bij een bocht in de weg.

Na deze tocht nog even langs de supermarkt voor de nodige inkopen en dan naar het appartement. Nog net op tijd om op het dakterras een glaasje sinaasappelsap te genieten. Morgen meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *