Via Yungaburra terug naar Cairns

Morgen willen we vroeg bij het verhuurbedrijf zijn om de spiegel te laten vervangen. Daarom vandaag terug naar Cairns. De eerste stop, voor de koffie natuurlijk, was Yungaburra. Net als Herberton heeft het een historisch deel maar dat hebben we links laten liggen. Waar we wel langs zijn gegaan is de “Avenue of Honour” die hier is aangelegd speciaal voor de gevallenen in Afghanistan. Er was ook speciaal voor de gelegenheid een schat verstopt.

Daarna zijn we langs de toeristische route, dus langs/door allerlei natuurparken, naar de volgende kampeerplaats gereden, Sunland Carapark. Het is een stadscamping die we gekozen hebben omdat van daaruit het verhuurbedrijf eenvoudig te bereiken is. Wat opviel was dat waar het in de bergen redelijk koel was, rond de 20 graden en bewolkt, het hier uitgesproken warm is, 33 graden en zonnig.

Na de lunch op de kampeerplaats zijn we rustig naar de Esplanade gewandeld, iets van 3,5 km. Het was er gezellig druk en we zijn rustig opgelopen tot aan het (toeristen)haventje. Op het uiterste puntje is een uitzichtpunt waar nog een schat verstopt lag.

Na in de buurt wat gedronken te hebben zijn we teruggelopen naar het hotel waar we de eerste nacht verbleven. Daar is een balinees restaurant aan verbonden dat we nu graag wilden proberen. Het menu vertoonde veel bekende gerechten maar het meest bekende was wel bami/nasi-goreng. De omschrijving voldeed precies aan de verwachtingen en het leek ons wel aardig dat eens te proberen. Wel, het was duidelijk een paar klassen beter dan wat we in Nederland voorgeschoteld krijgen. En de prijs, 22 australische dollar oftewel ongeveer 14,50 euro was beslist niet extreem. Na de maaltijd hebben we ons gemakkelijk terug laten rijden door een taxi. Die zijn hier ook niet vreselijk duur.

 

Een gedachte over “Via Yungaburra terug naar Cairns”

  1. Nou klinkt allemaal lekker ontspannen wat jullie ondernemen en voor het thuisfront ook leerzaam al die wetenswaardigheden. Leuk ook die schatten die jullie naar bepaalde plekken leiden.
    Spiegel weer gerepareerd nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *