Holloways Beach en Rollingstone

Vanochtend rond 9 uur waren we bij het autoverhuurbedrijf. Natuurlijk was de spiegel er nog niet maar we hadden nog wat zaken via internet te regelen dus dat deden we van hieruit. Na een uur waren we daar goed klaar mee. De spiegel liet op zich wachten en kon wat de mensen daar betrof ook nog wel ’s middags laat komen en dan waren er geen mensen meer om hem te monteren.

Daarom niet getreurd zijn we naar Holloways Beach getrokken. Een gezellig strandje, niemand ging echt zwemmen, maar met een nog gezelliger café. Daar namen we eerst een kopje koffie met koek. Daarna gingen we op zoek naar wat schatten. Een daarvan liet zich überhaupt niet vinden, de tweede was lastig en de derde was eigenlijk best gemakkelijk hoewel het in het uitgedroogde moeras lastig was de muggen van je lijf te houden.

Inmiddels was het ruim twee uur en tijd om te lunchen. We gingen weer terug naar het cafeetje, voorwaar de enige fatsoenlijke gelegenheid in het dorpje. Van daaruit vroegen we het verhuurbedrijf hoe het er mee stond. Geen spiegel nog. Toen vroegen we wat het plan was. Binnen een uur zouden de monteurs naar huis gaan en dan hadden we nog niets. Prompt werden we gebeld met de vraag om toch maar langs te komen. Ze zouden een spiegel van een andere wagen op de onze zetten.

Na een goed uur was dat gedaan en rond half vier konden we op weg naar Rollingstone, zo’n 330 km verderop. Hoewel we de “highway” namen schoot dat natuurlijk niet op. Maximaal 100 km/h maar meestal minder vanwege gebuurten, wegopbrekingen, spoorlijnen, etc. Rond 6 uur waren we in Caldwell, een kleine 200 km afgelegd dus. Het stadje lag aan een leuk strand dus was in goeden doen. Niettemin was het er inmiddels al vrij rustig en het strand was verlaten.

De zon ging onder dus het zou spoedig donker zijn. Het werd ook minder druk en er waren minder onderbrekingen dus konden we langer de 100 km/h handhaven. In het donker weliswaar, maar het was te doen. Aan de rand van Rollingstone vonden we een (gratis) kampeerplaats voor kampeerwagens met uitsluitend toilet en stromend water; 48 uur maximaal. Meer is er niet nodig voor deze nacht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *