Stadswandeling in León

Omgang van het klooster bij de Basiliek van Sint Isidorus

De tocht van vandaag gaat van El Bierzo naar Tordesillas. Onderweg stoppen we in León om wat hoogtepunten te bekijken. Er is een mooie camperplaats aangelegd waar we gratis kunnen parkeren: dat doen we natuurlijk graag.

Als eerste lopen we naar de Basiliek van Sint Isidorus. Daar is een heleboel te bekijken, maar we mogen geen foto’s maken. Kijk dus hier als je een indruk wilt krijgen. Het is eigenlijk een heel complex. De basiliek kun je zonder meer in, maar voor de rest, nu ondergebracht in een museum, moet je betalen. Het is de moeite waard. Met name het Pantéon Real wordt wel de “Sixtijnse kapel van de Romaanse kunst” genoemd. Het is zeker de moeite waard! En het is heel groot ook: het grenst aan de oude stadsmuur!

Het tweede hoogtepunt is een van de eerste werken van Gaudí: casa Botines. Oorspronkelijk een winkel voor kledingstoffen en nu een museum. Het plan was het museum te bezoeken, maar dat kon pas vanaf later in de middag. Dat paste helaas niet goed in ons plan. Niet gedaan dus. Maar bijzonder is het wel.

En dan is er natuurlijk een kathedraal. Een heel uitbundige dit keer. Het wordt voornamelijk gebruikt als achtergrond voor selfies. Dus ik heb er mijn eigen doorkijkje bij gemaakt!

Voor ons was het nu tijd voor de lunch. We konden ergens buiten onder een scherm zitten. Dat scherm was wel nodig: het begon tegen het einde van onze maaltijd te regenen. Toen het weer even droog was zijn we terug gelopen naar de kampeerwagen om verder te rijden naar Tordesillas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *