Rondje El Bierzo

Rio Sil in Ponferrada

Vandaag zou het niet al te best weer zijn. Dat kwam goed uit, want er stond een autotochtje langs de Camino de Santiago de Compostela op het programma.

Ponferrada

Het eerste plaatsje dat we aandeden was Ponferrada, gelegen aan de rivier de Sil. Het had not een echte stadspoort met toch wel moderne klok. Direct er achter lag het El Bierzo museum, maar het ging niet over bier dus daar gingen we niet in!

Verderop lag wel het immense kasteel van de Tempeliers. Het is nu een echte toeristische trekpleister. Wij lieten onze beurt om een bezoek te brengen toch maar aan ons voorbijgaan. We kunnen ons zo ook wel voorstellen wat er allemaal te zien is.

Cruz de Hiero

Dan een flink stuk rijden langs de route van de Camino de Santiago. De wandelaars liepen vaak langs de weg op een apart pad. De fietsers gewoon op de weg. Af en toe was het er gewoon druk.

Een markant punt is het ijzeren kruis dat staat op een hoge berg langs het traject. Vroeger was het een klooster waar pelgrims onderdak konden krijgen. Nu is het alleen een kruis en een soort van kapel. De laatste wordt gerestaureerd op dit moment, dus er was weinig van te zien.

Astorga
Guadí bisschopspaleis

Tenslotte Astorga, een leuk plaatsje verderop. We zijn er heen gereden om het Gaudí bisschopspaleis te zien.

Er is natuurlijk ook nog een kathedraal, maar die valt eigenlijk in het niet bij het kunstwerk van Gaudí!

Na een lunch in het Gaudí café zijn we weer rustig naar de kampeerplek gereden. Nu over de snelweg, dat scheelde wel even in tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *