Rondwandeling Prebersee

Zaterdag werd het fantastisch weer dus konden we gaan wandelen in de omgeving. De wandeling rond de Prebersee stond aangegeven als “licht” en dat trok ons wel. Er was ook een uitgebreidere wandeling en die bleek niet zo licht te zijn. Niettemin hebben we die ondernomen.

Het eerste stuk ging inderdaad rond het meer dat kennelijk ook diende als zwemplek met zonneweide. Aan de rand stonden ook huisjes – waarschijnlijk vakantiehuisjes – met allerlei interessante attributen.

In de verte konden we wel zien dat er nog veel te wandelen viel. De top hoefden we niet te bereiken maar we kwamen wel hoog. Het pad er naar toe was goed begaanbaar en leidde naar een berghut dat je ook kunt kwalificeren als volwaardig restaurant.

Onderweg kwamen we langs vele grasbegroeide vlakke stukken: almen noemen ze die hier. In ieder geval deden de koeien zich hier te goed aan het gebodene. En af en toe klonk de koebel …

Onderweg kwamen we heel veel kleine bloemetjes tegen, waaronder de duizendschoon. Ik kan me niet herinneren die eerder in het wild gezien te hebben.

Het was een hele klim naar de berghut maar uiteindelijk kwamen we er aan. Er lag zelfs een geocache!

Het uitzicht van die plek af was geweldig. We konden er buiten zitten en hebben genoten van een lokale specialiteit: een soort aardappelsoep. De naam liet dat niet goed blijken, anders hadden we het wellicht niet gekozen. Het leek eigenlijk meer op een mosterdsoep met ingrediënten. Bijzonder smakelijk en goed verteerbaar voor onderweg.

Na goed uitgerust te zijn weer onderweg. We moesten nog zo’n honderd meter stiigen en bij de top konden we al wel het einddoel zien: de Prebersee (midden boven). De stijging was flauw maar langs een geitenpaadje dus we konden niet lekker doorlopen.

Pas bij een bergbeekje konden we naar beneden. Hemelsbreed waren we nog maar 3 km van het beginpunt verwijderd en we waren nog best hoog. We vreesden een steile afdaling. Maar dat viel mee. Het eerste stuk was nog een geitenpaadje maar toen we bij een andere berghut kwamen – ook een restaurant – kwam een sintelweg die rustig naar beneden zigzagde. Dat maakte de wandeling weer aangenaam.

Eenmaal beneden was de kampeerwagen snel gevonden. We hadden zo’n 14,5 km afgelegd over een stuk met zo’n 600 meter hoogteverschil. Best aardig voor ons amateurs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *