Op de terugweg uit de Lungau komen we zondags in Augsburg aan. Heftige regens onderweg en ook nog op de camping. Er is een Italiaans restaurant bij de camping dus we hoeven niet verder op pad.
De avond ook nog gebruikt om uit te zoeken hoe in de binnenstad van Augsburg zelf te komen. Volgens mijnheer Googel is er geen andere route dan met de auto of te voet. Er blijkt wel degelijk een bus te rijden die niet ver van de camping een halte heeft. Dat is toch wel even een verassing.
Als eerste bezienswaardigheid van Augsburg wordt de kathedraal vermeld. Duidelijk is dat die in de Tweede Wereldoorlog niet ontzien is. Maar nog wat delen stonden overeind en de keldergewelven zijn behouden gebleven. De rest is onmiddellijk na de oorlog weer opgebouwd. Net als veel hier in de stad.
Bijzonder aan de kathedraal zijn de kunstwerken die kennelijk op tijd zijn opgeborgen. Veel materiaal uit de Middeleeuwen. Zo ook wat fresco’s. Die worden momenteel groots onderzocht en gerestaureerd. Zie bijvoorbeeld de muurschildering hiernaast van St Christoffel gemaakt door Ulrich Apt de Oudere. In de kelders zijn vagelijk nog meer fresco’s te zien. Die wachten nog op behandeling.
Daarna naar het Mozarthuis, het huis van de vader, Leopold, van Wolfgang Amadeus Mozart. Het was maandag en dus gesloten. Net als veel andere bezienswaardigheden.
Daarna naar de Fuggerei, een soort begijnhof maar dan voor alle arme mensen en niet alleen voor begijntjes. Toen we er aan kwamen bleken we net te laat te zijn. Die middag zou het gesloten zijn voor publiek. Er was een privé feestje. Nu is het een particuliere organisatie die het beheert dus dat kan zo maar. Wel jammer voor ons.
Onderweg kwamen we langs een mooie trap van het hogere deel naar het lagere deel van de stad.
Tenslotte nog langs de St Petrus kerk aan de Perlach met zijn karakteristieke stifttoren. Ook die was gesloten voor beklimming, overigens. Daarna een uitgebreide lunch in de nabijgelegen Raadskelder onder het stadhuis. Het beloofde weer stevig te gaan regenen dus trokken we al snel terug naar de camping. Morgen weer een lange rit voor de boeg.