Regen in Brisbane, ook in Melbourne

Het kan ook af en toe gemakkelijk gaan. Vandaag was de reisdag en we verwachtten dat het inleveren van de kampeerwagen wel de nodige tijd zou kosten. Daarom eerst maar eens een uitgebreid ontbijt genomen in de omgeving. In de nacht had het geregend, maar inmiddels was het weer droog en redelijk warm. Het was dus goed buiten in het zonnetje  toeven. Daarna de laatste spullen in gereedheid gebracht en op weg. Enige kunst was om te zorgen dat we niet de tolwegen opgestuurd zouden worden. Toen we de GPSr duidelijk hadden gemaakt dat we dat niet wilden was het eenvoudig.

De aankomst bij het verhuurbedrijf was op zijn minst gezegd ontmoedigend. Een behoorlijke groep mensen stond enigszins gelaten te wachten voor het receptiegebouw. Bij de receptie nog eens een groep. Dat zou wat worden. Maar na korte tijd kwam een kordate man op mij afgestapt met de vraag of hij mij van dienst kon zijn. Nou, welzeker. Hij zou de wagen bekijken en dan terugkomen voor de afhandeling. Binnen een paar minuten was hij terug van de parkeerplaats en meldde dat alles in orde was en gaf me het afhandelingsformulier ingevuld terug. Terloops had hij ook nog even een taxi geregeld naar de luchthaven.

Dus zaten we eigenlijk best wel lang op de luchthaven te wachten maar Niet zo erg een beetje rustig aan doen. Na een redelijk vlot verlopende vlucht kwamen we in een nat Melbourne aan. De auto was redelijk snel geregeld en toen een toch door donker, nat Melbourne naar Ringwood waar ons motel was. Het is gelukt maar achteraf gezien had het handiger geweest dit overdag te doen. Dan zie je wat beter waar je bent en welke richting je neemt. Maar goed, het is gelukt en nu zitten we aan de wijn/bier.

 

3 gedachten over “Regen in Brisbane, ook in Melbourne”

  1. Hoi carla en ger, zojuist weer eens de blog bekeken. Wat een safari avontuur, zo n beet van een heuse canis familiaris! Je loopt in den vreemde nu eenmaal dergelijke risico s. Je weet het, maar toch ga je het aan, een mens zoekt nu eenmaal uitdagingen in het leven. Regen in melbourne, jammer. Er zijn ook daar in de buurt mooie parken met joekels van bomen. Er staat mij bijvoorbeeld iets bij van mountain ashes, een boomsoort in de bergen iets boven melbourne, met een fraai gekleurde bast. Je hebt bij nat weer wel een vierwielaandrijving nodig om er te komen. Vanuit melbourne ook trip gemaakt naar de pinguins aan de kust, voor ons de 1e ervaring met de naar het nest terugkerende pinguins, die wat weg heeft van de prosessie van echternach, omdat de beestjes niet zo goed durven en steeds weer teruggaan. Totdat er , een schaap over de dam is. Onvergetelijk! Als je terug bent heb ik hier ook een uitdaging voor je ger. Marianne gaat appelcider maken, daarvoor heeft ze beugelflesjes nodig… grolsch was toevallig net in de aanbieding, daar heb ik nu drie kratten van staan. Nu volg ik een grolschskuur, waarbij ik wel wat hulp kan gebruiken. (Kuur afmaken). Mvg, en plezier verder, kijk uit voor het wild, wim.

  2. Nou het is nu gedeelde smart Carla en Ger, sinds vanmiddag is het hier ook gaan regenen en het blijft de komende dagen wisselvallig alleen blijft het wel iets van 20-21 graden dus valt het wel mee om hier weer te wennen bij terugkomst komend weekend.
    Goeie reis alvast en tot gauw.
    Leo

  3. Nou Wim, die kuur wil ik je wel komen helpen afmaken. Kunnen we ook andere australische ervaringen delen.
    Inderdaad Leo, afsluiten met een bezoek aan Melbourne maakt de overgang naar het nederlandse een stuk eenvoudiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *