Melbourne City

Tja, wat ga je doen als de weersvooruitzichten niet zo denderend zijn: juist, de binnenstad in. Dat hebben we ook gedaan en eigenlijk viel toen het weer nog wel mee ook. In de middag waren er een paar druppels, een buitje toen we in de tram zaten en voor de rest was het droog. Geen slechte dag dus eigenlijk.

Wat is er zoal te zien in die binnenstad. De Lonely Planet gids begint over winkels, musea en nog meer. Het bezoekerscentrum had er een andere benadering voor: stadswandelingen. Twee trokken ons er wel. Een wandeling langs de arcaden en verbindende laantjes in de stad: (bijna) overdekte stukken winkelgebied. Dat bleek een goede keuze en dankzij die wandeling hebben we er wel een aardig beeld van gekregen.

In zo’n laantje kwamen we Hell’s Kitchen tegen en dat leek wel een aardige plaats voor de lunch. Hun specialiteit is het maken van “hete”gerechten. Het viel mij wel mee … Het deed ons denken aan een plaatsje in Noorwegen, net boven Trondheim, dat ook Hell heet.

Voor de middag hadden we een wandeling door parken en langs kathedralen voorzien. Die eindigde in de buurt van parlementsgebouwen en de vele politici die daar als bustes en standbeelden stonden zeiden ons natuurlijk helemaal niets. Dat laatste stuk hebben we dus maar afgeraffeld.

Toen begon het wat te druppelen en hebben we de tram gepakt, de “Circle Line”: een speciale, gratis toeristentram – een wat klassieker model – die een rondje door de binnenstad reed langs de belangrijke toeristische trekpleisters. Een goede gelegenheid om de regenbui langs te laten komen.

Na een wijntje en een biertje in een geschikte kroeg waar veel te zien was aan passanten en dergelijke – er zat zelfs een wat oudere man bij het raam de Runge-Kutta methode voor numerieke integratie (= wiskunde) te bestuderen – naar Chinatown voor een afsluitende maaltijd. Zoals gebruikelijk: een restaurant waar de mensen buiten in de rij staan bleek de goede keuze!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *