Melbourne: familiebezoek in Heathmont

In 1992 was ik voor de eerste keer in Australie vanwege een conferentie en in een tweede keer met de buitenlandreis van de Delftse studenten in 2005. Bij beide gelegenheden heb ik ook een bezoek gebracht aan mijn familie . Tijd dus om weer eens langs te gaan. De afgelopen twee dagen waren mijn tante Carol en mijn oom Rob aan de beurt.

De eerste dag hebben we met ze een bezoek aan een dierentuin in Healesville gebracht. Daar kon Carla eindelijk eens op de foto met een koala. Helaas waren de meeste koalas verstopt in bomen en nauwelijks bereid zich te bewegen. Daarom maar een bronzen versie opgezocht.

Na de lunch zijn we nog even op zoek geweest naar een schat die in de buurt verstopt lag. Mijn tante was erg geinteresseerd in dat schatzoeken dus dat hebben we even laten zien. Het kostte niet veel moeite deze te vinden en spoedig konden we ons bezoek noteren in het logboekje.

’s Avonds was een familiebijeenkomst georganiseerd waarbij een groot deel van de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind van Rob en Carol op bezoek kwamen. Mijn neef Roger had naar goede Australische traditie een barbecue bereid en alle familieleden hadden wat meegenomen. Het werd een gezellige bijeenkomst waarbij er ruim gelegenheid was om ruim met alle familieleden te praten.

De volgende dag was mijn neef Roger de chauffeur en reed ons rond in de omgeving. Vanaf mount Dandenong hadden we een prachtig uitzicht over Melbourne (zie foto). Daarna langs wat wijnhuizen om wat lokale wijn en cider te proeven en langs een chocolaterie. Ook nu na de lunch nog een schat gezocht in de buurt. Nu weet ook mijn neef hoe het schatzoeken in zijn werk gaat.

Op de terugweg nog even langs mijn zieke nicht Nicole waar we ook even konden praten met haar man Tony en de kinderen Kimberly May en Christopher. De andere dochter is Chantelle, die is in Albany en dat is wat ver van hier. Het gaat erg slecht met Nicole en dat maakt het voor de familie bijzonder zwaar om mee om te gaan.

Na nog een foto gemaakt te hebben in de tuin hebben we afscheid genomen. Daarna zijn we naar het volgende motel in Heidelberg gereden voor ons volgende bezoek, morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *