Brisbane: Powerhouse

Vandaag grote schoonmaakdag. Eerst de buitenkant van de auto bij een lokale autowasserij en vervolgens de dieseltank afgevuld. Terug op de camping kon de binnenkant worden aangepakt. Grote malheur: het peperbusje was opengevallen … en die kastjes hebben van die handige opstaande randen zodat de spullen er niet gelijk uit kunnen rollen. Verder was het eigenlijk gewoon werk!

Tegen de middag weer terug naar de stad, dit keer naar het Powerhouse – wat Leidenaars de lichtfabriek zouden noemen. De overblijfselen waren omgebouwd tot een cultureel centrum waarin en om allerlei evenementen werden georganiseerd. Het park er om heen werd uitgebreid bezocht en ook wij hebben er een tijd rondgelopen.

Halverwege de middag stonden twee uitvoeringen op het programma. Gewapend met een drankje hoorden we de eerste aan. Het was een musicus, Andrew Tuttle, die wel verdienstelijk banjo en gitaar speelde maar dat vervolgens bewerkte met een meerstemmig echo-apparaat. Een ware geluidsmuur ontstaat waar af en toe nog maar weinig van was te maken. Indrukwekkend klonk het wel.

Bij de pauze voorzagen we ons weer van een drankje om de volgende zangeres te beluisteren, Doelie. Ze werd begeleid door drums en een synthesizer en behalve een indrukwekkende stem bracht de begeleiding een sterk ritmische geluidsmuur ten gehore. Ook wel indrukwekkend maar behoorlijk vermoeiend.

Toen we teruggingen begon het te regenen. Dit temperde gelijk de activiteit in de stad aanzienlijk. Na nog wat gegeten te hebben trokken we dus maar naar de camping.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *