Pamplona

Het was vandaag de bedoeling om van Fuenmayor, waar we vanaf Tordesillas heen gereden waren, naar Saint-Jean-Pied-de Port te rijden. We bedachten ons dat we onderweg Pamplona wel aan konden doen. Zo gezegd zo gedaan.

We parkeerden op een openbare parkeerplaats beneden de binnenstad en wandelden naar een lift die ons boven bracht. We liepen daar wat rond door de steegjes, namen koffie, en zochten wat geocaches. Bij de kathedraal namen we bovenstaande foto.

Via een andere route liepen we weer terug naar de auto: langs de voormalige citadel. Een enorme legerplaats die nu niet meer in gebruik is: Frankrijk is geen bedreiging meer.

Vanuit Pamplona dachten we naar Saint-Jean-Pied-de Port te reizen. Maar we moeten de navigator een verkeerde opdracht gegeven hebben want we kwamen heel ergens anders aan. Tja, wat toen. De beste oplossing leek om dan maar meteen richting Lourdes te rijden en onderweg een kampeerplek te vinden.

We reden via Jaca, een plaats recht boven Lourdes. Volgens onze camper-app zouden er veel plaatsen moeten zijn, maar geen was open! Nu zijn we bij de grens beland waar we op een camperplek kunnen overnachten. Gelukkig is er een hotel / restaurant naast, dus we kunnen de avond opgepaste wijze doorbrengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *