La Oratava met haven Puerto de la Cruz

Vandaag bezoeken we twee plaatjes. Het eerste is La Oratava, bekend om zijn koloniale huizen uit de zeventiende eeuw. We nemen eerst koffie op een pleintje vlak bij de Iglesia de la Concepcion.

Daarna gaan we de kerk in. Op het eerste gezicht niet veel bijzonders totdat ik eens goed kijk naar de centrale gang naar het hoofdaltaar. Aan de kanten staan grote stoelen, alsof een hele rij priesters de mis op deze manier bijwonen!

Verderop komen we bij de koloniale huizen. Vooral de interieurs zijn interessant. Veel zalen zijn in gebruik als atelier of winkeltje. Maar er is ook een gebouw met allemaal kantoortjes voor belastingadviseurs en dergelijke.

Stel je nou voor dat je man, een vrijmetselaar, overlijdt en als je zijn lichaam wilt begraven dan weigert de kerk. Dan maak je gewoon zelf een mausoleum met een enorm tuinencomplex er omheen. Dat zijn de Jardines Marquesado de la Quinta Roja.

Aan de ene kant is nog een botanische tuin en aan de andere kant de grote voortuin van de Liceo de Taoro. Ook daar weer veel ruimte voor kunst en natuurlijk een café.

Maar daar gaan we niet naar toe voor de lunch. Er tegenover is namelijk de Placa de la Constutión met een grappige kioskje. Het is goed toeven daar onder de bomen.

Na de lunch doen we nog wat boodschappen om daarna op weg te gaan naar de havenstad van La Oratava. Althans, zo is het begonnen. Veel zeevaart-activiteit is er niet meer. Maar destemeer toerisme. Het grootste deel van het stadje bestaat uit hotels, appartementen en dergelijke. Het binnenstadje dus uit pleintjes met café’s, barretjes en restaurants.

We hebben het snel bekeken en zijn daarna weer teruggekeerd naar het appartement. Daar genieten we op het dakterras weer van de zon tot die achter de bergen verdwijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *