Kuranda

Na het ontbijt in Cairns begonnen we aan een flinke wandeling langs de Esplanade met uitzicht op het strand en de oceaan. Het laatste stukje was iets minder, we moesten we door industrieel terrein om bij het camperverhuurbedrijf aan te komen. Wandelpaden zijn buiten de stadscentra nauwelijks te vinden, dus het was wat laveren tussen fietspaden, gazonnetjes van bedrijfjes langs de weg en oversteekplaatsen.

Uiteindelijk kwamen we netjes op tijd bij het verhuurbedrijf aan. We moesten nog even wachten en die tijd gebruikten we om etenswaren en dergelijke die overgebleven waren van andere huurders te vergaren: ze werden gratis aangeboden. Dingen als peper, zout, sojasaus, chilisaus en zo. Spoedig daarna waren we aan de beurt en kon het invullen van de benodigde papieren beginnen. Daarna met de camper op pad. Dat kostte nog wel wat meer moeite dan gedacht maar het is allemaal gelukt.

Het eerste doel was een supermarkt om meer spul voor de komende dagen in te slaan. De koelkast was groot genoeg om flink wat zaken in te nemen. Toen dat allemaal geregeld was zijn we daar nog even gaan koffie drinken terwijl we ijverig gebruikt maakten van de internetverbinding daar.

De volgende stop was een kampeerplaats, het Kuranda Rainforest Accomodation Park, bij Kuranda, een supertoeristisch plaatsje. Maar het was niet al te ver weg en dus konden we alles op onze gemak in gebruik gaan nemen. De rit er naar toe was lekker bochtig met veel hoogteverschil dus alle vaardigheden konden in een keer getoetst worden!

’s Middags hebben we een wandeltocht – langs het spoor – naar het dorpje gemaakt. Onderweg kwamen we allerlei attracties tegen, zoals een bootje voor een rivier cruise, een treintje dat van Cairns naar de waterval ging – het reed net weg toen we aankwamen –  en een winkelcentrumpje dat af aan het sluiten was omdat de toeristen allemaal vertrokken waren (met de trein en auto). Het was voldoende om een goede indruk te krijgen van wat er zoal aangeboden werd: opalen, Aboriginal kunst en veel snuisterijen. We hebben er nog wat rondgelopen en toen de weg naar de kampeerplaats weer genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *