Alice Springs – laatste dag

Het was goed uitslapen na al die vroege ochtenden van afgelopen tijd. In alle rust een uitgebreid ontbijt in het hotel en daarna rustig de bagage inpakken om achter te laten voor later op de dag. Vandaag zouden we het stadje gaan bekijken. Als eerste de Olive Pink botanische tuin. Het is duidelijk dat voor de meeste bezoekers het koffietentje bij het informatiecentrum het belangrijkste bezoeksdoel was. Voor ons was er een schat verstopt bovenaan een duin. Een leuke wandeling met aardig uitzicht over het terrein.

Daarna zijn we meer naar het centrum van het stadje gelopen om het reptielencentrum te bezoeken. Er wordt daar van alles georganiseerd om het bewustzijn van mensen met betrekking tot met name slangen te vergroten. Ook hier lag een schat op ons te wachten.

Verder wat langs de winkels gelopen, koffie gedronken en een bescheiden lunch genomen. Veel meer was er niet te beleven en voor een uitgebreidere schattenzoektocht was het te warm. Na verloop van tijd rustig terug gelopen naar het hotel. Van daaruit de taxi naar de luchthaven.

Op de luchthaven kwamen we nog mede-safarigangers tegen. Uiteindelijk bleken zijn ook naar Cairns te gaan. Toen we later in Cairns een wandeling langs de Esplanade maakten kwamen we ze weer tegen. Zij gaan met een auto van hotel naar hotel, dus nu zullen we ze wel niet meer tegen komen. Maar wie weet?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *