Katowice

Vanaf de camping in Legnica zijn we eerst naar Brzeg gereden. Brzeg is al bekend uit de romeinse tijd en er staan nog wel wat gebouwen die de moeite waard zijn om te bekijken. Foto’s hebben we er niet gemaakt. Wel zijn we op zoek gegaan naar een fontein in de hoop daar een schat te vinden. De fontein was er en werd druk bezocht, van de schat echter geen spoor.

014

Na de lunch zijn we verder getrokken richting Katowice en na niet al te lang zoeken kwamen we bij de camping aan: Camping 215 – Dolina. Net naast een kruispunt van een aantal belangrijke wegen, bij een sportcentrum en een groot meer. De camping was heel luxe met een goed restaurant er naast. De supermarkt vonden we aan de andere kant van het meer.

De dinsdag 14 juli zijn we ’s ochtends naar Nikisowiec, een wijk maar eerder een mijnwerkersstadje met alles wat mensen nodig hebben voor hun onderhoud. Het museum ging grotendeels om de wasserij die speciaal voor de mijnwerkersvrouwen was voorzien zodat in de woningen geen dampende bakken met wasgoed hoefden te staan. Hieronder een indruk van wat er werd tentoongesteld.

Het stadje zelf werd nog sterk gerenoveerd. Sommige delen waren al redelijk klaar en daar hebben we een foto van de kerk gemaakt.

006

’s Middags was het de bedoeling het planetarium daar te bezoeken. Echter, alle rondleidingen waren uitsluitend in het pools en verder waren er geen mogelijkheden om te kijken. We hebben er van afgezien. In plaats daarvan hebben we een flinke wandeling door het enorme omliggende park gemaakt. Aan de andere kant van het park blijkt een compleet lunapark te zijn geintegreerd maar door het slechte weer werd daar geen gebruik van gemaakt. ’s Avonds zijn we met de studenten gaan eten bij een restaurant in de stad.

007

De volgende dag moesten we vroeg op. Ger zou met de studenten bij Unilever, in Katowice, op bezoek gaan. Carla zou van de gelegenheid gebruik maken om in het centrum van Katowice wat te gaan shoppen. De kampeerbus was bij Unilever geparkeerd en Carla ging heen en weer met de tram.

010

Na de lunch, voor Ger bij Unilever en voor Carla in de stad, zijn we naar Krakow gereden, dit keer naar camping Clepardia. De camping voorzag in een busverbinding met de binnenstad van Krakow en een grote supermarkt dichtbij waar verse broodjes gehaald konden worden.