Legnica

Zaterdag 11 juli op pad richting Polen. Vlak voor de grens, in een buitenwijk van Dresden, brachten we de nacht op een camping door. Over dat stuk van de reis is niet zo veel te melden, we volgen de E40 die ons uiteindelijk bij Katowice and Krakow zal brengen.

De volgende dag zijn we naar Legnica gereden. Het is een van de eerste steden van Polen en het heeft dan ook een rijke historie. Aan de hand van een puzzeltocht hebben we een wandeling gemaakt door de binnenstad, hieronder een impressie. Een bijzonder aspect van de huizen zijn de muurschilderingen waarin de vensters verwerkt zijn en waarmee ook nep-vensters worden toegevoegd.

Veel is tijdens de oorlog vernield en er is – niet zo geslaagde – nieuwbouw omheen gebouwd. Met de lunch namen we een traditionele soep geserveerd in een uitgehold brood.

006

’s avonds begon onweer te dreigen terwijl we op weg reden naar de beoogde camping aan het meer bij Kunice. Door het mooie weer was het er stampvol met dagjestoeristen maar de eigenaar zette ons vol vertrouwen neer achteraan op het veld. Een bierkraam in de buurt dus wat wilden we meer? Tegen de avond begon het hard te waaien en een beetje te regenen. In een mum van tijd was het hele veld leeg en hadden we het rijk praktisch alleen. Samen met de andere campinggasten, dat wel.