Donderdag: geschiedenis en hard rock

20150122 - Sri Mahariamman tempel

De eerste bestemming van vandaag was het Nationaal Museum waar alles over de geschiedenis van Maleisië werd gemeld. Met name de koloniale tijd en de hedendaagse tijd, de oprichting van de staat, krijgen daar veel aandacht.

20150122 - Guandi

Verder hadden we de vorige dag twee tempels links laten liggen en dat moest vandaag worden hersteld. De eerste was de (hindoestaanse) Sri Maha Mariamman tempel die inderdaad behoorlijk indrukwekkend is. De tweede, de Guandi tempel, maakt een volksere indruk.

Na wat gegeten te hebben in de buurt iets heel anders: het super-moderne warenhuis met ingebouwde achtbaan: Berjaya Times Square.


Vooral Carla heeft daar veel rondgelopen: 10 etages galerie-achtige winkeltjes, wel veel dezelfde. Om op gepaste wijze afscheid te nemen namen we hier een B&R ijsje.

Toen iets heel anders: het Hard Rock cafe. Een beetje een afknapper als je het ons vraagt. Weinig rock behalve de gebruikelijke attributen langs de muren. Verder veel zakenlui die feestjes vierden met flinke bakken bier en whiskey. Dat laatste ging er met flessen tegelijk doorheen. Daar konden wij niet tegenop en na het tweede biertje vonden we het mooi.