De “Les Landes”-lijke rust van Sore

Vanuit Amboise vertrokken we met af en toe een buitje. Naarmate we verder naar het zuiden reden werd het allengs warmer en de buiigheid nam af. Toen we bij onze bestemming Sore aankwamen was het 30 graden met volle zonneschijn. We zochten daarom een plekje in de schaduw van wat eikebomen. Op de camping waren we praktisch alleen en konden dus alles breeduit neerzetten. Er tegenover is een zwembad, dat geeft wel wat geluid maar ook niet veel.

Hoewel er de volgende dag regen dreigde zijn we toch maar op stap gegaan. Eerst even nog door het dorpje heen. Het heeft een aardig kerkje met een groot park er achter.

In dat park vonden we ook nog een bijzonder kunstwerk. Er lag een geocache bij die we na enig zoeken ook nog konden loggen. Daarna op pad naar de volgende geocache.

Het landschap wordt gedomineerd door productiebos, naaldbomen in lange rijen. Daar tussen door af en toe wat landbouw: aardappelen, maïs, etc. De paden zijn soms onverhard en dat was niet zo fijn fietsen: veel rul zand.

De volgende geocache bleek in een dorpje verderop te liggen, Bourideys. Veel speelgebied waar wel wat kinderen gebruik van maakten. Ouders zaten te kletsen bij een soort “auberge”.

De geocache zou liggen bij het tweede kunstwerk dat we tegenkwamen, een “Paard va Troje”. Het beeld was snel gevonden, maar de geocache niet. Ondanks uitgebreid zoeken.

Tenslotte maar naar de camping teruggefietst want de regendreiging werd nu wel heel sterk. Toch een aardige tocht door de omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *