De Capricorn grotten en Keppel Sands

De krokodillensafari kon niet doorgaan door ziekte, dus vandaag maar meteen richting Rockhampton. Een lange rit zonder veel vermaak. Onderweg kwamen we nog wel langs de kust, bij Clairview, maar dat stelde toch wat teleur. Meer dan toiletten en een winkeltje in snuisterijen was er niet. Verderop was nog wel een kampeerplaats met een soort van snackbar maar dat trok ons niet zo.

Vóór Rockhampton is nog wel een aardige bezienswaardigheid, de grotten van Capricorn. Het zijn in feite bovengrondse grotten van kalksteen. Het speciale is dat de begroeiing wortelt door de grotten heen op zoek naar vocht. Verder is er een zaal die men de kathedraal noemt – in feite niet meer dan een kapel – met bijna-perfecte akoestiek. Om dat te bewijzen zong de begeleidster een Australisch liedje, bepaald niet onverdienstelijk. Daarna kwam er een opname en die klonk beduidend slechter – zoals gewoonlijk teveel bas. Indrukwekkend was het wel. Kennelijk wordt de zaal regelmatig voor bruiloften gebruikt.

En dan op zoek naar een camping. Er zijn er zat in Rockhampton maar wij hadden iets specialers aan de kust uitgezocht: de Keppel Sands. De camping was er inderdaad en had ook nog plaats voor ons. Afgezien van de foto van de zonsondergang hebben we nog niets meegekregen van deze plek. Dat is voor morgenochtend. Wel hebben we in het aanpalende motel wat kunnen eten en drinken. Zo’n vrijdagavond in een buitenstadje van Australië heeft ook wel wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *