De botjes van de heilige Jacob

Kathedraal van Santiago de Compostela vanuit het Quintana de Vivos plein

Na een rustige rit vanuit Bareiros kwam we in Santiago de Compostela aan. We konden gelijk de kampeerwagen parkeren en zijn – na een kopje koffie – op weg gegaan om de laatste twee kilometers van de pelgrimsroute te voet te maken. Zo kwamen we, omringd door vele “echte” wandelaars bij de kathedraal aan.

Vanzelfsprekend moesten we die kathedraal eens nauwkeuriger onderzoeken en we sloten ons aan bij de rij toeristen die eerder dat plan hadden opgevat. Na verloop van tijd waren we in de kathedraal en daar konden we het supergrote wierookvat bewonderen dat bij elke mis met grote vaart over de hoofden van de geknielde pelgrims wordt geslingerd.

Daarna volgden we de stoet de crypte in waar we oog in oog mochten staan met de schrijn met de botjes van de apostel Jacobus. Daarna mochten we ook nog achter het hoofdaltaar een beeld omarmen; kussen mocht niet. We hebben het in het geheel niet aangeraakt.

Na een korte pauze op het plein naast de kathedraal slenterden we nog wat rond in de oude stad. Zo kwamen we ook in de oude universiteit terecht: het leverde een leuk doorkijkje op.

Omdat regen dreigde zijn we daarna maar terug gewandeld naar de camping. Daar gaan we straks wat eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *