Dag 6: New Haven begraafplaats

Vandaag was ingeruimd voor een reisdag. De auto werd bij de verhuurder opgehaald en het gewurm door het verkeer van New York kon beginnen. Het regende bovendien en dat maakte het er niet aangenamer op maar later waren er langere droge perioden.

Het eerste doel was de begraafplaats bij de Yale universiteit in New Haven. De auto geparkeerd en eerst een kop koffie in de buurt genomen. Daarna een korte wandeling tot de begraafplaats. Het eerste graf dat we tegenkwamen was dat van JW Gibbs, de beroemde thermodynamicus.

Vlak daarbij liggen de graven van J.G. Kirkwood en L. Onsager, de eerste een beroemd fysisch chemicus en de tweede een Nobelprijswinnaar. Over het “* etc.” is al veel geschreven, zie bijvoorbeeld hier.

Tot onze verassing was er een graf van de beroemde musicus Glen Miller, dat hadden we daar niet verwacht! Het blijkt dat hij in de oorlog met zijn vliegtuig is neergestort en dat ter nagedachtenis hier – maar ook elders – een grafsteen is geplaatst.

Na het bezoek aan de begraafplaats nog een schat gezocht in de omgeving waarna we verder zijn gegaan naar Boston, de eindbestemming. In de buurt zijn wat eenvoudige restaurants waaruit we Restaurant Laura kozen: Kaap-Verdisch / Portugees!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *