Dag 7: Plymouth

Volgens de weerberichten zou het vandaag stevig gaan regenen in Boston maar gek genoeg niet in Plymouth, een plaatsje aan de kust zo’n half uur rijden vanaf het hotel. De keuze was snel gemaakt. Temeer daar Plymouth de landingsplaats was van de Pilgrim Fathers die uit Leiden vertrokken in het begin van de zeventiende eeuw.

Aangekomen in Plymouth haalden we eerst wat relevantie informatie bij het toeristenbureau om vervolgens een – op hun aanraden uitstekend – plekje om koffie te drinken: de Blue Blinds Bakery.

Van daar een wandeling door het stadje. Natuurlijk kan de Leyden street niet ontbreken.

Op de heuvel was de begraafplaats van waaruit een mooi uitzicht over de baai is te krijgen.

Het belangrijkste van het stadje is de steen waarop de Pilgrim Fathers ooit de eerste stap aan land hebben gezet. Grote onzin natuurlijk, maar er staat zelfs een tempelachtige structuur omheen!

Verderop langs de kust, een klein uurtje wandelen, was de Plimouth Plantation. Eigenlijk een openluchtmuseum met alles er op en er aan. Hieronder een impressie.

[slideshow_deploy id=’2449′]

De bus naar het stadje vertrok precies op het moment dat wij terug wilden gaan. Eenmaal weer terug hebben we een biertje en een cider genomen. Een uurtje later hadden we een kreeftsalade met een soepje bij de vismarkt aan de oever. De terugreis naar het hotel leidde ons langs alle plekken waar het onweer had huisgehouden …

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *