Dag 5: New York Hudson cruise

Vandaag was ingeruimd voor een boottocht over de Hudson. Het idee was dat we daarmee ook op Ellis Island konden uitstappen maar dat bleek een illusie. Niettemin was de boottocht een prima manier om het grotere geheel te verkennen. Een aantal bijzondere punten in willekeurige volgorde.

Hierboven is Lackawanna Terminal te zien. Brooklyn is de rand van het vaste continent, dus in vroeger dagen ging de trein niet verder. Nu wel en is dit treinstation niet meer als zodanig in gebruik. Het heeft wel museale waarde.

Governer’s Island hoort er ook bij, temeer daar het van de Engelsen was. Ellis Island is niet op de foto gekomen, we hadden het plan er heen te gaan maar dat ging mis.

The Statue of Liberty, een kadootje van de Fransen aan de nieuwe Verenigde Staten. Een indrukwekkend standbeeld dat de waarden van vrijheid, gelijkheid en broederschap symboliseert. Zelfs de toerleider op de bood vroeg zich melancholisch af of we nog wel op de goede weg waren.

Tenslotte kan niet het Empire State Building ontbreken, hoewel hier wat ingeklemd door modernere structuren.

Na de boottocht was het even zoeken naar een geschikte plek voor de lunch. We vonden die uiteindelijk in Uncle Jack’s, niet de goedkoopste maar zeker van goede kwaliteit.

Na de lunch wandelden we nog een keer langs de HighLine, de voormalige vrachtspoorbaan door de haven die tot wandelpad is verheven. Hiermee eindigden we bij Battery Park. De avond hebben we in gepaste rust doorgebracht in de Ierse pub in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *