Cairo – pyramides en zo

Sphinx by Gizeh
Gizeh

Tja, je bent maar een paar dagen in Cairo, wat ga je dan doen. De pyramides bekijken natuurlijk. Ze liggen hier echt aan de rand van de stad dus een taxi kan je er brengen. In tegenstelling tot de tocht gisterenavond van de luchthaven naar het hotel is het nu erg rustig op de weg. Dat verandert later op de dag wel weer.

Er is een flink aantal pyramides hier. Flink beschadigd maar hun majestueuze uitstraling is er nog helemaal. De puin ligt nog wijd verspreid over het gebied en dat maakt het wandelen hier niet eenvoudig. De foto’s die je hiervan ziet met de pyramides in woestijnzand zijn duidelijk gefotoshopt!

Het is een enorm terrein waarop de hier aanwezige grote en kleine pyramides staan. Veel mensen wandelen, maar er zijn er bij die te paard, kameel of met de auto gaan. Het geeft af en toe wel wat spektakel!

Natuurlijk zwerven er honden en katten hier rond. Maar toen we ergens in de schaduw uitrustten kwam er een vogeltje naast ons zitten: witkopje. De naam moet ik schuldig blijven.

Zo tegen de middag begon het al knap warm te worden. Er stond welliswaar een stevige bries, maar de lucht was gewoon warm. Tijd om ergens even op ons gemak te gaan zitten en wat te drinken.

Khan al-Kalili

Na een lange taxirit kwamen we aan bij de bazaar die hier gevestigd is. Maar voordat we daar op gingen eerst bij een aardig restaurant een turkse pannekoek alias pizza gegeten.

De bazaar is onmetelijk groot en door al de straatjes verlies je elk gevoel van richting. Verreweg het meeste dat hier aangeboden werd was kleding. Hier en daar specerijen en heel soms wat huishoudelijk materiaal. Het is niet moeilijk om hier uren rond te dwalen.

In dit Bein al-Qasreen gebied hier zijn ook veel moskees. Een daarvan is recent gerestaureerd en daar konden we naar binnen, zij het met gepaste kleding en zonder schoenen.

Het ziet er allemaal schitterend uit en het mooie is dat echt alles in gebruik is. Met name de minaretten torenen mooi de lucht in.

Zamalek

Ons hotel staat in de wijk Zamalek en voor de eerste avond besluiten we in het restaurant bovenin het hotel te gaan eten. Van daar uit heb je een mooi uitzicht over de Nijl.

Over de Nijl allerlei bootjes. De grotere hebben een feest aan boord, zoals een heus trouwfeest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *