Brandysówka

“In het hart van de pittoreske Bedkowska vallei – deel van het Krakow’s vallei landschapspark, aan de voet van de formidabele Sokolica en aan de oever van de Bedkowka stroom ligt een plek met unieke schoonheid …” aldus de webstek van de kampeerplek waar we zondag 19 juli naar toe trokken. Het weer was bijzonder goed en dat noopte ons om maar een rustdag te nemen.

001Naast een boerderij annex uitvalsbasis voor klimmers waar allerlei eten en drinken te koop was was er ook een bier- en worsttent waar veel dagjesgasten gebruik maakten. De eigenaar meldde ons dat die later op de dag wel zouden verdwijnen. Stoelen van de tent waren overal op de camping te vinden en allengs hadden we er voldoende verzameld om comfortabel de verwachte verkoeling in de avond af te wachten: het zou stevig gaan onweren die nacht.

De volgende dag was het redelijk koel en dus een goede gelegenheid voor een wandeling. Als eerste naar de Czarcie Wrota, de duivelsgrot. Daar lag een schat die we na wat zoeken ook inderdaad konden vinden.

003Daarna via een omweg naar het dorpje Bedkowice in de buurt. Het kerkje en de ommuring was gemaakt van kalkzandsteen met praktisch in elke steen wel een fossiele cephalopode.

005Tegen de avond bescheen de zon alleen de steile helling van de Sokolica maar stond al laag genoeg om de vallei in schaduw te hullen. Dat leverde een mooi plaatje op …

007