Barranco del Inferno – Helse vallei

We hadden voor vandaag een wandeling gereserveerd door de Barranco del Infierno oftewel de Helse Vallei. De wandeling zou in totaal 6,5 km zijn en minstens 3 uur nemen.

We werden – na een veiligheidsinstructie – in groepjes losgelaten op het pad. Vanzelfsprekend was dat groepje binnen de kortste keren uiteen gevallen maar het gaf wel wat ruimte om te wandelen op het niet zo brede pad. Het was af en toe flink klimmen, dan weer een keurige trap en af en toe een stuk rotspad.

Na een goed half uurtje wandelen kregen we voor de laatste keer een uitzicht op Adeje, het plaatsje waarbij de vallei ligt. Het pad gaat verder op en neer, zonder overigens veel water te tonen. Wel begeleidt een flinke watergoot het pad. Als het goed regent zal het wel lekker vol komen!

We moeten een fors eind omhoog, zoveel is duidelijk. Na een goed uur zijn we ook inderdaad flink wat hoger geklommen. De uitzichten zijn fantastisch, maar nauwelijks door een fotootje te vangen.

Weer een half uur verder komen we bij het tweede en laatste rustpunt. Dan gaan we aanvankelijk naar beneden maar het meeste toch weer een beetje omhoog. Hier is de grond nat en zie je af en toe wat stromend water. Veel? Naah, het mag eigenlijk geen naam hebben.

Onderweg komen we weer die leuke bloempjes tegen, de Canarina Canarinas (of zo). Ze zijn niet wijd verspreid, dit is de enige struik die ons langs het pad opvalt. Als er meer zijn dan toch zonder de zo kenmerkende bloempjes.

En dan eindelijk, na ruim anderhalf uur – eerder twee uur – wandelen komen we bij de waterval. Het stelt niet veel voor. Is dat alles zou ik bijna zeggen. Maar de slijtsporen laten duidelijk zien dat het af en toe ook wel heel anders er uit kan zijn. Maar ja, dan mogen we er weer niet wandelen!

Na wat rust aanvaarden we de terugreis. Die valt nog niet mee, maar na een goede twee uur kunnen we de verplichte helmen weer inleveren. Heel listig is direct naast de ingang een restaurant. Daar stevenen we maar meteen op af. Een grote bier gaat er nu wel in. Natuurlijk gevolgd door een gedegen lunch, dat kan je wel aan de mensen hier overlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *