Wandelen in La Montañeta

Vandaag een wandeling in het bosgebied met grote lavavelden van El Teide. We beginnen met een af en toe redelijk steil stuk naar boven toe. Onderweg komen we veel lavavelden tegen. Op andere stukken zijn al weer wat meer bomen gegroeid. Het is dan ook al weer een tijdje geleden dat hier lava stroomde.

Er zijn twee uitzichtpunten. De ene wordt door een geocacher “Vista Silvia” genoemd. Er is een mooie stenen bank gevormd en daarachter lag de schat verstopt. Waarom Silvia er lyrisch over was? Kijk zelf maar.

Overigens zie je op de foto boven zee een grote wolkenmassa. Die dreigt zich over Tenerife te ontladen. De laatste bui die hier viel was zaterdagochtend, maar toen lagen we nog in bed. Of we het nu droog houden was toen nog een vraag. Nu weten we dat er alleen laaghangende bewolking zou komen.

Vanaf het tweede en hoogste uitzichtpunt, ruim 1000 meter, kunnen we beter rondom kijken maar is er geen mooie bank. We moeten het met een paar vlakke lavastenen doen. Maar het uitzicht op de vulkaan maakt veel goed!

Als we naar beneden lopen komen we al snel op een steenweg die ook nog eens gebruikt wordt door auto’s, fietsers en wandelaars. Het wordt af en toe bijna druk. Maar gelukkig duikt na verloop van tijd het pad weer de bossen in en is de drukte verdwenen.

Zo komen we na een goed uur weer in La Montañeta aan en nu bekijken we het kerkje. De gemeente moet kennelijk grotendeels in de buitenlucht zitten, eventueel afgeschermd tegen de regen … als het niet te hard waait.

Even verderop vinden we een mooi plantje met bloemen als klokjes die langs de muur hangen. Het blijkt te gaan om de Canarina Canariensis, een lokaal bloempje. Maar ze zijn vast ook als kamerplant te koop vermoed ik.

Na de wandeling gaan we iets verderop eten. Er is een groot parkeerveld en de openbare bbq’s worden uitgebreid benut. Maar er is ook kiosk met een grote tent er naast. Daar serveert men lokale gerechten. Er is behoorlijk wat volk en het is dan ook een gezellige maar luidruchtige drukte. We bestellen geitevlees met versgebakken friet, één gerecht voor twee personen. Als lunch is dat meer dan genoeg voor ons.

In de middag trekken de wolken over het eiland en hullen het af en toe in de mist. In het appartement lees ik de krant van dit weekeinde door: heb ik nu tijd voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *