Waterval bij het Kinder reservoir

Het beloofde droog te blijven en zelfs af en toe wat zon. Mooie dag om een wandeling te ondernemen. We overwogen een korte wandeling in de omgeving te maken, maar besloten uiteindelijk toch de lange wandeling naar de waterval te maken. Er zijn meerdere variaties beschreven op het internet, zoals deze, maar uiteindelijk kozen we een met redelijk korte afstand en minimale stijgingen en dalingen.

Het beginpunt is vlakbij de kampeerplaats. Wij hoefden dus niet de parkeerplaats (betaald) en toiletten te gebruiken. De echte wandeling begon iets verderop, bij een schapenwasplaats.

Het eerste deel van het pad liep over een oude spoorbaan. Het was helemaal geplaveid met kleine steentjes. Waarschijnlijk omdat het nogal veel gebruikt wordt. Iets verderop komt het reservoir van de Kinder rivier al in beeld.

Voorbij het reservoir is een bruggetje dat we oversteken om vervolgens aan de echte “beklimming” te beginnen. Onderweg komen we nog een pad tegen die door ons verrast werd bij het oversteken.

Tijdens de klim komen we ook nog een verdwaald lammetje tegen. Het kon eigenlijk nauwelijks lopen en blerde flink. Veel wandelaars hadden honden bij zich en die beesten wilden met het lammetje spelen. Dat verstijfde iedere keer. We vrezen het ergste voor dit lammetje, de moeder lijkt het verlaten te hebben.

Na een stevige klim bereikten we een goed uitzichtpunt op de waterval. Hier rustten we even uit. We waren niet alleen, er waren heel veel wandelaars nu onderweg en velen van hen zaten hier.

Even verderop kwamen we precies boven de waterval. Het betreft eigenlijk maar een klein stroompje dus je kan je goed voorstellen dat het in de zomer gewoon droogvalt. Je hebt vanaf hier wel een mooi uitzicht over het reservoir en de omliggende vallei.

Het pad vervolgt zich nu lange tijd over een plateau met meerdere herkenningspunten. Hiernaast een geografische markering. Niet ver hier vandaan wat grote hopen stenen en dan naar beneden. We missen de eerste mogelijkheid maar de tweede biedt zich iets verderop aan. Achteraf gezien maar goed ook want hoewel deze route wat langer is, is deze veel minder steil.

Onderweg komen we mountainbikers tegen, maar voor de meeste zijn de condities te erg en moeten ze wandelend met de fiets omhoog. Verderop is nog wel een heel oud Keltisch kruis te zien. Het is zo bijzonder dat het met een speciaal bordje wordt aangegeven!

Iets verder komen we bij agrarisch gebied en vanaf hier is het lekker wandelen over de weilanden naar beneden. Heel comfortabel eigenlijk.

Na afloop bleek de wandeling ruim 13,5 km te zijn geweest die we in ongeveer 5,5 uur gedaan hebben, waarvan ruim 1,5 uur rust. Vermoeiend maar de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *