The Snake Path

Eind negentiende eeuw was er een grote strijd gaande tussen landeigenaren en wandelaars. Een vereniging van wandelaars probeerde op vreedzame wijze het recht te krijgen om over landerijen te gaan. Hun eerste succes was het Snake Path dat eindigt in Hayfield. Het laatste stuk van onze wandeling zou daarlangs leiden.

Het eerste stuk van de wandeling leidde van de kampeerplaats naar het Kinder reservoir. Weer kwamen we langs de schapenwasplaats. Nu misschien een duidelijker foto.

Dan een steile, verharde weg op. Het muurtje is net hoog genoeg om er niet goed overheen te kunnen kijken. Als je dat wel zou doen zou je de glooiende dijk die het reservoir afbakent kunnen zien.

Alles leek eigenlijk hetzelfde te gaan als gisteren, maar niets was minder het geval. Al bij het begin van het pad kwamen we een groep mensen met aktieborden tegen “Go Swimming”. Zij wilden het recht om in het reservoir te zwemmen. De overheid wil dat niet want het water is bedoeld voor drinkwater. We werden op een gegeven moment ingehaald door een groep die naar het bruggetje bij de uitloop van de Sett in het reservoir ging. Daar werd demonstratief gezwommen in naar ons idee nogal koud water.

Maar het kan nog erger. Toen we bij het bruggetje de andere kant opgingen dan gisteren kwamen enorme groepen hardlopers naar beneden zetten. Kennelijk was er voor vandaag een loop georganiseerd. Het duurde nog wel een tijd dat alle lopers voorbij waren. Langzaam, de lopers mijdend, vervolgden we ons pad.

Helemaal boven kwamen we op een plateau. Van daaruit nog een laatste blik op het reservoir voordat we aan de andere kant langs het Snake Path weer naar beneden zouden gaan.

Het plateau is grotendeels begroeid met hei. Niet in bloei natuurlijk nu, maar later in het jaar zal dat best mooi zijn. Onderaan weer weilanden waar we dankzij de strijders van vroeger nu gewoon doorheen mochten lopen!

Deze wandelroute was ruim 7 km lang en we deden daar ruim drie uur en een kwartier over, waarvan 1 uur en een kwartier wachtend/rustend. Alles bij elkaar een aangename wandeling!

2 gedachten over “The Snake Path”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *