Van Hayfield naar Leek

De route van Hayfield naar Leek is niet vreselijk lang. Er kunnen dus wel wat bezoekjes aan bijzondere plekken af. We reden daarom eerst naar het plaatsje Castleton.

Peveril Castle

In Castleton zijn meerdere interessante objecten en die hebben natuurlijk allemaal te maken met maar één ding: het Peveril castle. Het staat op een hoge heuvel, dus je kunt het echt niet missen. Maar daarom is het ook niet gemakkelijk om boven te komen: het is een hele klim.

Eenmaal boven krijg je toch een aardig idee van hoe het slot er uit gezien moet hebben. Je zou denken dat het een verdedigingswerk was maar daar is nauwelijks gebruik van gemaakt. Het meest is het slot gebruikt als uitvalhaven voor de jacht!

Er zijn natuurlijk een heleboel bijzondere plekjes te vinden in deze ruïne, want dat is het toch wel.

Het meest bijzondere is wel dat de originele ingang niet meer gebruikt kan worden. De houten brug die er lag is nooit meer hersteld!

Het stadje Castleton heeft zijn bestaan te danken aan het kasteel. En natuurlijk is er een kerkje dat we even konden bezoeken. Het stelt niet veel voor, maar is natuurlijk wel oud. Mooie gebrandschilderde ramen, dat wel.

Er is ook nog een druipsteengrot onder in de berg met het kasteel er op. Maar daar konden we alleen in met een bootje. Het was heel populair, dus wij deden dat niet!

Arbor Low

Steencirkels zijn er op meerdere plaatsen. Zo ook in Arbor Low. Het is even een wandeling langs de koeien, mét stier, voordat je er bent. Als toegift kun je nog langs een grafheuvel, maar daar is niet zoveel bijzonders aan te zien. De steencirkel is markanter, vooral omdat hier ook het landschap is aangepast.

Na deze twee plekken bezocht te hebben gingen we nog op zoek naar de Negen Dames, ook een steencirkel. Maar de toegang was niet zo snel te vinden. Daarop reden we door naar de kampeerplaats bij Leek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *