The Roaches

In de buurt van de kampeerplaats zijn meerdere wandelingen uitgezet. Een daarvan heeft wel een bijzondere naam: de kakkerlakken. Kennelijk zien de bergstructuren in de omgeving er zo uit.

Deze wandeling begint iets te ver van de kampeerplaats om naar het beginpunt te wandelen. We nemen daarom de bus mee en parkeren die tegenover het theehuis waar we straks terecht hopen te kunnen. Van daar af een stukje de weg volgen tot het begin.

Daarna geleidelijk hoger en hoger, hoewel de stijgingen niet echt moeilijk zijn te nemen.

Na verloop van tijd lopen we over de bergkam. Er is nog stijging maar niet zo veel meer. Het heldere weer staat mooie vergezichten toe.

Iets verderop kunnen we ook her reservoir zien waar de kampeerplaats niet ver vandaan ligt. Om dat reservoir kun je ook lopen, maar dat hebben we nog niet gedaan.

Na geruime tijd komen we bij het hoogste punt. Hierna is het nog een stuk afdalen door heidegebied en dan verder de weg terug.

Onderweg nog wel een heleboel leuke doorkijkjes.

We lopen door tot aan het theehuis. Daar nemen we een lunch en na afloop, het wordt erg druk binnen, nemen we nog een ijsje dat we buiten uit de wind en in de zon oplikken. Weer een leuke dag!

De wandeling was ruim 8 km die we in ruim twee en een half uur gedaan hebben, met een half uur tussenpauzes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *