Caldon canal

Weer eens wat anders, een wandeling langs een van de vele kanalen die door Engeland lopen. Die van het Caldon canal leek ons wel aardig want er loopt een stoomtreinverbinding langs. Maar …. die reed natuurlijk niet die dag.

Aanvankelijk was het idee om met openbaar vervoer van de kampeerplaats naar het begin te reizen en na de wandeling van het eindpunt weer terug. Maar dat werd toch te ingewikkeld. Dan maar met de kampeerbus naar het eindpunt, Froghall Wharf. Van daaruit konden we volgens mijnheer google met de bus, drie keer overstappend, bij het beginpunt Cheddleton komen. Het reisplan was krap en de frequentie van de bussen laag, maar het is ons gelukt. Eén aansluiting hebben we – door onze eigen domheid – gemist maar we hoefden maar 15 minuten te wachten op de volgende.

In Cheddleton begon de wandeling dus bij een bushalte en daalden we af naar de vallei van het kanaal waar natuurlijk ook het oude station van Cheddleton wachtte. Zoals verwacht geen aktiviteit daar.

We konden meteen verder langs het kanaal. Het was heel goed weer maar desondanks zijn we op de gehele route maar een echtpaar tegengekomen. Bijzonder als je dat vergelijkt met de drukte langs de Roaches.

Halverwege was een stationnetje, bij Consall, met natuurlijk een pub, de Black Lion. Goede gelegenheid voor een kopje thee/koffie. Terwijl we daar zaten kwam er toevallig een trein voorbij, met materiaal overigens en geen passagiers. En ook geen stoomtrein.

Langs het traject zijn er oude kalkovens. Daar maakten ze van de hier veel aanwezige kalk ongebluste kalk dat allerlei industriële toepassingen heeft.

Ze zijn allang niet meer in gebruik, dus nu doen ze dienst als druipsteengrot …

Aan het einde was de Froghall tunnel. Er werd al veel voor gewaarschuwd dat die er aan kwam en dat roeiers en anderen er rekening mee moesten houden dat je het donker in ging. Ter plaatse viel het eigenlijk wel mee.

Jammer genoeg was de theetuin ter plaatse niet geopend. We zijn daarom naar Leek gereden om daar nog het staartje van de markt mee te maken. De pubs daar waren wel open en daar hebben we wat gegeten alvorens naar de kampeerplaats te rijden.

De tocht van 22,5 km met de bus duurde net iets meer dan een uur en een kwartier maar daarvan hebben we ruim drie kwartier gewacht.

De wandeltocht was krap 10 km en daar deden we 3 uur over waarvan ruim en half uur pauzes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *