Pickering kerk en kasteel

Voordat we naar de volgende kampeerplaats, Hayfield, zouden rijden wilden we nog wel een stadje bezichtigen. Pickering werd het. Niet echt op de route maar wel leuk, dachten we.

Pickering is een oud klein marktplaatsje met en kerk gewijd aan Petrus en Paulus. Toen we daar binnenkwamen was het een drukte van jewelste: de vrijwilligers namen afscheid van elkaar om weg te gaan. Het is een oude kerk, maar door de eeuwen heen goed bijgehouden. Pas toen we wat rondliepen bleek waarom de kerk zo bijzonder was: het heeft middeleeuwse muurschilderingen. Die zijn in de tijd dat de protestanten opkwamen allemaal onder een dikke laag witkalk verdwenen. Rond 1850 ontdekte men ze weer maar door onenigheid werden ze opnieuw onder een laag witkalk bedekt. Pas heel recent zijn ze uiteindelijk toonbaar gemaakt. Het mooie is dat ze dus praktisch onaangetast zijn. Als je een 3D plaatje wilt zien moet je hier kijken.

En dan het kasteel, ruïne eigenlijk meer. Deze is ook oeroud maar is weer heel anders dan die in Scarborough. Eenmaal binnen de muren krijg je toch een ander beeld te zien: in het midden een burchttoren op een verhoging. Dat is de oorspronkelijke vesting.

Dit kasteel ligt echt tegen het stadje aan, dus van hieraf kun je de stoomtrein zien en de huizen in de omgeving. Ook hier veel mogelijkheden voor leuke doorkijkjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *