Vitré: stad en land

Vrijdag tegen lunchtijd kwamen we aan in Vitré. Het was niet zo ver reizen vanuit Rohan, iets van anderhalf uur. Voor de lunch kwamen we terecht in een restaurant dicht bij het station. We namen een uitgebreide!

Daarna trokken we naar de camping. Deze “municipal” is echt goed, fijn sanitair, goed internet, goede verbindingen, alles! Minpuntje is wel dat we hem moeten delen met de insecten. Maar dat is met veel meer campings!

Meer van Cantache

De volgende dag op de fiets naar het stuwmeer van de Cantache om vervolgens een rondwandeling te maken. Het zou warm worden dus we vertrokken redelijk vroeg. Het pad was gedeeltelijk open met afgewisseld begroeide stukken. Dat maakte de wandeling redelijk doenbaar.

Onderweg kwamen we natuurlijk ook de stuwdam tegen. Aan de ene kant een heel breed meer en aan de andere kant een lullig stroompje. Ditmaal mochten we niet over de dam maar moesten we naar beneden om met een bruggetje de Canache over te steken.

Aan het eind van de wandeling wachtten de fietsen weer op ons. Een korte tocht terug en lekker in de schaduw uitpuffen.

Het centrum

Toen we zondagochtend naar de stad reden was het heel bewolkt. Daardoor maakte de middeleeuwse binnenstad een grauwe indruk. Dat temeer daar veel zaken op de zondag gesloten waren.

Voor ons was dat niet zo erg. Het was al warm genoeg geweest. Nu was het relatief koel. Prima gelegenheid om een tour door het museum te maken.

Niet helemaal tot onze verbazing was de binnenplaats ingericht als een ridderplaats met smidse, boogschieten en alles wat daar bij hoort. Na een half uurtje begon een uitgebreide rondleiding die ons de diverse aspecten van het uit de middeleeuwen stammende slot liet zien.

Na afloop op zoek naar een geschikte plaats voor de lunch. Dat was nog niet zo eenvoudig, maar uiteindelijk vonden we een geschikte gelegenheid: tegenover de Notre Dame. We hebben heerlijk gegeten. Tegelijk werd het overigens duidelijk dat zondagavond praktisch niets open zou zijn. Goede keuze gemaakt dus.

Na de maaltijd wandelden we nog wat rond. De bewolking was weggetrokken en het was goed warm aan het worden. Maar de rondwandeling/fietstocht leverde toch nog wat aardige plaatjes op.

Met name het uitzicht vanuit Tertre Noir, een parkje in de omgeving, was fantastisch.

Morgen op weg naar Gent … het wordt een lange rit.

2 gedachten over “Vitré: stad en land”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *