Rohan: klooster en kanaal

Gisteren vertrokken we van Carnac naar Rohan, een plaats meer in het midden van Bretagne. De reis was niet te lang en voordat de camping ons zou toelaten hebben ween wandelingetje gemaakt rond het Cistercienster klooster in Timadeuc.

De omgeving bestond grotendeels uit akkerland. Of het de paters en nonnen toebehoorde was ons niet duidelijk. Maar er was ook een geocache-wandeling uitgezet dus we vermaakten ons wel.

Na de wandeling zochten we een restaurant. Er waren er een paar maar uiteindelijk konden we terecht bij een crêperie die beweerde dat alles huisgemaakt was. De drank kwam echter uit flesjes …

Nantes-Brest kanal

De camping, in het plaatsje Rohan, lag naast het kanaal van Nantes naar Brest. Een kilometer of 10 verder was een aardige wandeling uitgezet en die zijn we vandaag gaan lopen. Eerst op de fiets er naar toe, dan een kleine 7,5 km wandelen en dan weer terug naar de camping.

Om de paar honderd meter is een sluis in het kanaal aangebracht, meestal met een bruggetje er bij. Elk sluisje kon bediend worden en er was een huisje voor de sluiswachter. Of die functie nog echt bekleed werd is onduidelijk. In ieder geval hebben we nog geen handvol boten gezien.

De wandeling liep langs een aantal kanalen die samen kwamen in het kanaal van Nantes naar Brest. Vroeger was het een trekvaart Het fiets/wandelpad was het voormalige jaagpad.

Zo halverwege de wandeling kregen we dorst en liepen toevallig langs dezelfde crêperie als gisteren. Toen toch maar weer een crêpe met ijs besteld …

Het “drankje” was zo uitgebreid dat onze geplande lunch verviel. Het was ook wat warm geworden. We waren dus blij weer op de fiets te zitten: iets meer verkoelende wind. De terugtocht verliep verder prima en na een half uur waren we terug op de camping.

Morgen gaan we verder naar het noorden van Bretagne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *