Paimpol en Trébeurden

De afstand tussen Saint-Brieuc waar we verbleven en onze bestemming Trébeurden is niet zo groot, dus tussendoor nog een interessant plekje bezocht: Paimpol. Eigenlijk niet helemaal die plaats maar de omgeving er van.

Abbaye de Beauport

Een van de bekendste plekjes is de Abdij van Beauport. Niet dat er veel van de abdij over is, het is eigenlijk een ruïne. Maar dat mag de pret niet drukken. Er is een museumpje waar we niet in gegaan zijn. Wel hebben we de wandeling om de ruïne gemaakt. Het is duidelijk dat het een heel rijke abdij was. De boomgaard en nog wat omlanden zijn nog steeds in gebruik.

Verderop is nog een uitzichtpunt. Omdat er ook een geocache verstopt lag zijn we die kant maar eens opgereden, De wandeling is nog behoorlijk pittig, maar het is gelukt.

Toen was het tijd voor de lunch. Er waren al niet veel plaatsen meer beschikbaar. Lunch wordt maar tot 2 uur geserveerd. Uiteindelijk kwamen we aan bij een strandje. Het plaatsje heette Brehec en daar was een restaurant dat ons wel heel lekkere Bretonse mosselen wist te serveren.

Trébeurden

Toen we bij de camping in Trébeurden aankwamen was er een lichte mist. Dat maakte het vrij fris. Maar de volgende ochtend was het helder weer. We fietsten naar het Moeras van Quellen.

Zo moerassig was het niet met dit droge weer overigens. Maar je kon de stroompjes hier en daar goed volgen. Het was een leuke wandeling die goed te doen is ook in heel warm weer: veel bomen filteren het zonlicht.

Na deze wandeling fietsten we naar het haventje waar we koffie namen en even langs de boulevard flaneerden. Daarna met de fiets verder naar het uitzichtpunt van Bihit. Daar maakten we een rondwandeling die de verschillende stranden in de omgeving goed liet zien. Op het fotootje zie je rechts hel eiland Milau dat met een rotspad is verbonden aan het vasteland. Bij laag tij is het pad beloopbaar. Nu het hoogtij is kan dat deze dagen niet. Volgende keer beter.

Na deze fietstocht terug naar de camping. Misschien dat vandaag de zon sterk genoeg blijft om het warm te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *