Viksdalen

Vanuit Geiranger zijn we ’s ochtends verder naar het zuiden getrokken. Er was een mooi gebied rond de rivier de Gaula dat we wel wilden bezoeken. De tocht langs het laatste stuk van de Trollstigvegen toch ook wel spectaculair maar door de mist zagen we niet veel. Wel kwamen we wat sneeuw tegen. Daarna richting Moskog langs een weg met veel en lange tunnels. Het is maar goed dat we de totaaltelling van alle tolbijdragen niet weten!

Daarna namen we een mindere weg, nummer 13, die langs meren en kleine watervallen leidde. Zo kwamen we tegen de middag in de buurt van Viksdalen. De camping bij Hov had onze belangstelling en inderdaad, heel aardig gelegen aan een meer vlakbij een waterval. We konden een mooie plek bemachtigen. Snel daarna begon het vol te lopen met meer campinggasten.

Een van de aardige dingen van deze camping is de mogelijkheid om een wandeling te maken langs de Gaula die in dat gebied door meerdere stroomversnellingen en watervallen gaat. De eigenaar bezorgde ons ’s Zondagmorgen dan ook op het hoogste punt en van daaruit konden we de wandeling naar beneden ondernemen. De wandeling begon in de mist maar naar mate we lager kwamen werd die allengs minder. Tegen dat we weer bijna bij de camping waren begon de zon door te breken.

Jammer genoeg kreeg Carla onderweg last van haar knie dus tegen het einde namen we een korte doorsteek naar de rechtere en gladdere weg. Het wandelpad was meer een geitepad en dat maakt het wandelen met een pijnlijke knie lastig. Positief was dat we door die afsnijding langs een cafe kwamen waar we ook thee konden krijgen. Een welkome rustpauze waarna we nog even boven de grootste waterval in de buurt konden staan. Al met al een prachtige wandeling waarna we rustig op ons gemak uitrustten, de douche namen en nog wat aten. Morgen verder!

2 gedachten over “Viksdalen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *