Naar Oslo

Nadat we ons er van vergewist hadden niets belangrijks vergeten te zijn, vertrokken we vrijdag namiddag uit Leiden. We verwachtten eigenlijk grote drukte, maar tot onze verassing viel dat eigenlijk best wel mee. Drukte was er pas op de weg naar Lelystad. Verder naar het noorden werd het allengs weer rustiger. Zo kwamen we rond een uur of acht aan op een camperplaats in Oldenburg. Snel de fietsen afgehaakt om daarmee de stad in te gaan. We waren langs een bar/restaurant langs het haventje gereden en dat leek ons wel wat. Het was nog open, maar alleen nog voor de “kleine kaart”. We bestelden traditionele Elsasser Flammkuchen en die waren ruim voldoende om onze trek te stillen. Bier en wijn deden de rest.

De volgende ochtend werden we gewekt door de opbouw van de markt verderop. Dat was op zich niet slecht want we wilden niet te laat vertrekken. Zonder ontbijt reden we naar het eerste de beste tankstation waar ze gebakken eieren op brood, koffie en thee serveerden. Dat was een prima alternatief en we lieten het ons smaken. Het eerste deel van de reis verliep zonder meer voorspoedig maar al gauw kwamen we in een grote stroom toeristen terecht. In het plaatsje Middelfart (niet lachten), net over de brug naar het eiland Funen in Denemarken besloten we een uitgebreide lunch te nemen. We parkeerden naast een drukke haven waar kennelijk vis gegeten kon worden. Helaas bleek de keuken net gesloten te zijn. Verder in het dorp kwamen we een leuk uitziend restaurant, Guldene Krone, tegen waar lokale gerechten werden bereid. Dat bleek een schot in de roos. Daarna weer verder op pad, we wilden in ieder geval in Zweden uitkomen. Pas tegen de namiddag werd het verkeer weer wat rustiger en konden we goed doorrijden over de brug van Denemarken naar Zweden toe.

Camperplaats bij de haven van Hamm

De bestemming was Hamm, een deelgemeente van Malmö. Daar is een toeristenhaven waar ook campers kunnen parkeren. Prima plaats voor een overnachting en dan was er bovendien prima sanitair. Er was geen winkeltje maar bij de receptie werden wel snacks verkocht; we namen de traditionele knakworsten met brood.

De zondagochtend was het rustig in de haven. Na het ontbijt, lekker in het zonnetje, vertrokken we richting Oslo. Zoals te verwachten viel was het ’s ochtends erg rustig. Tegen het middaguur werd het drukker en bovendien viel er af en toe een flinke bui. ’s Middags kwamen we aan op de Ekerberg camping. Die hadden we gereserveerd om zeker te zijn van een plaatsje, de camping ligt dicht bij de binnenstad. Er kwamen wat flinke buien over terwijl wij rustig in de bus zaten aan de borrelhapjes met wijn.

Fjord bij Oslo bij de historische trap

Rond zeven uur was het even droog en wandelden we wat door het aanpalende park met archeologische vondsten en kunstwerken.

Uitzicht op het centrum van Osl

Morgen belooft het grotendeels droog te zijn en gaan we de stad bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *