Ombouw Opel Vivaro tot kampeerwagen (15)

Afgelopen week kwam het nieuwe kenteken en kort daarna was de overdracht: de kampeerwagen is klaar. Thuis meteen aan de slag om gordijnrails op te hangen, kastruimte in te delen en Ideeën te bedenken voor het extra kastje rechts achterin en een extra, uitneembare plank voor kampeerstoeltjes, schoenen en dergelijk in de laadruimte.

Dit weekeinde de vuurdoop op camping BruisterBosch. Meteen een puik weekeinde met nog warmere dagen in het verschiet. Wij blijven helaas maar tot maandag. Wel een goede gelegenheid om de zaken eens in de praktijk te bekijken. We zijn geen vreemde zaken tegengekomen.

Het navigatie-apparaat in de kampeerwagen gebruikt de TomTom-technologie en is heel vergelijkbaar met wat we in onze elektrische wagen hebben. Het enige dat nodig was, was een actualisatie van de kaarten. Niet dat dat voor niets was, overigens …

Er blijven natuurlijk nog wat kleine dingen. Er is een reservewiel nodig en een krik met sleutels. De ophanging voor een reservewiel is al gemonteerd. Er is een op accu werkende pomp beschikbaar en een potje met vulmiddel voor een lekke band. Dat veroordeelt ons dan meteen tot aanschaf van een nieuwe band als er een lek raakt. Het dichten van een band zal goedkoper zijn. Verder zou het wel eens nodig kunnen zijn om de fietsendrager van een eigen lichtenbak te voorzien. Daarvoor moet de auto van een contactdoos worden voorzien.

Kortom, er zal nog wel af en toe wat geknutseld worden maar het grote werk is gedaan. Het einde van deze serie over de opbouw dus.

3 gedachten over “Ombouw Opel Vivaro tot kampeerwagen (15)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *