2: Delhi – Agra

De reis van Delhi naar Agra neemt normaal gesproken zo’n vier-en-een-half uur in beslag. De tolwegen waren verbazend rustig. Maar waar we door bewoonde gebieden moesten, zoals eerst Delhi en daarna Agra, was het al snel stapvoets gaan langs brommers/motors, paddy cabs, auto’s, bussen en vrachtwagens. Wij konden niet veel anders doen dan rustig afwachten waar de chauffeur ons brengen zou.Onderweg stopten we een keer bij een wegrestaurant waar de Costa koffie-zaak ons het meeste trok. Ook dit was duidelijk weer ingericht op toeristen.

Toegangspoort Baby Taj.

Bij Agra zouden we – als een soort tussenstop maar eigenlijk bijna eindstop – een rondleiding krijgen door de Baby Taj. Het is welliswaar een toeristische trekpleister maar wordt niet zo goed bezocht. Grote voordeel daarvan is dat er meer gelegenheid is om de details te bekijken die vervolgens ook beter geconserveerd zijn.

Tombe bij Baby Taj.

De minaretten op de tombe zijn eigenlijk niet zo groot, het is dan ook geen echte moskee. Maar samen met een van de toegangspoorten en de tuin maakt het toch een mooi plaatje.

Het was lekker weer en we hadden geen haast, dus hebben we eens de tijd genomen om wat meer details te bekijken. Hierboven dus een collectie van detailfotoos van de tombe en de minaret …

… en allerlei beestjes die rondliepen en vlogen, voor zover we ze in beeld konden krijgen …

… en dan natuurlijk ook de bloempjes. De structuur van en rond de tombe is volledig symmetrisch. Maar door verschillende zon-belichting trekt de natuur zich daar minder van aan. Jammer voor de architect!

Tenslotte vertrokken we naar Villas21, een soort van klassiek gasthuis – Table d’Hôte in Frankrijk. Je kunt er slapen en maaltijden met de andere gasten genieten, hoewel alleen op de eigen kamer vast ook kan. Hier zijn we de middag en avond gebleven. Het was lekker luieren vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *