3: Taj Mahal en Agra Fort

Taj Mahal

De Taj Mahal staat te boek als een van de (nieuwe) zeven wereldwonderen en als we de lijst verder bekijken dan springt deze er toch eigenlijk wel uit als een heel bijzondere. Hierboven een foto die we ’s ochtends gemaakt hebben, het was nog wat mistig maar de reflectie is mooi in het water te zien.

(Scheve) toren van Taj Mahal

Er zijn allerlei wetenswaardigheden over de Taj Mahal, maar dat de torens net niet loodrecht staan is amper zichtbaar tenzij je er speciaal op let. In bijgaande foto zal het je niet opvallen.

Na de Taj Mahal bezochten we het Agra Fort. Een enorm landgebied dat grotendeels nog steeds militair gebied is. Het is gigantisch groot en voor een overzicht zul je een satelietfoto moeten raadplegen.

Taj Mahal vanuit Agra Fort

Voor wat betreft de structuur lijkt het sterk op het Rode Fort in Delhi. Het is dus niet verwonderlijk dat vanuit de achterkant van het fort de Taj Mahal weer in beeld komt. De foto is genomen vanuit het uitzichtpunt van de keizer,

Na dit bezoek hebben we een lunch in Agra gebruikt om daarna bij te komen op onze kamer. Vanavond krijgen we Indiase kookles en morgen is een reisdag. naar het nationale park Ranthambore.

2 gedachten over “3: Taj Mahal en Agra Fort”

  1. Hoewel ik totaal niet de behoefte heb om dit land te bezoeken, krijg ik toch wel weer zin door al deze foto’s en verhalen! En goed opletten bij die kookcursus aub, want daar willen we wel wat van terugzien thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *