Wandeling bij Dun-sur-Meuse

Gisteren hebben we een wandeling gemaakt in het gebied bij de camping. Er loopt een Grande Randonnee door en die hebben we voor een deel gevolgd. Het eerste kunststukje was om vanaf de camping op het pad te komen zonder veel langs de drukke weg te lopen en dat is wonderwel gelukt door over te steken langs een reeds geoogst maisveld. Eenmaal op de route kwamen we langs meerdere prachtige uitzichten.

Deze maakten we toen we na een lange klim door de velden eindelijk het bos in konden lopen. Het uitzicht was- bij het nemen van wat water – fantastisch.

Er staan bankjes langs de route, maar eigenlijk niet zo veel als je zou willen bij dit weer. Maar deze stond er toch maar en bood uitzicht op het dorpje dat we even later zouden bezoeken.

Eerst kwamen we langs een pomphuis en even later noemde het plaatsje zich “Les Fontaines de Saint-Clair”. Het was nog even niet duidelijk maar korte tijd later waren er vele plaatsen met waterloopjes, watervalletjes en ook een heuse wasschuur.

Na het bezoek aan het plaatsje liepen we een stuk verder, meestentijds door bosgebied. Geen picknickplaatsen onderweg, dus zelf maar wat geimproviseerd. Toen waren we al redelijk moe maar het was nog een flink eind. Kort daarna kwamen we bij grote open velden die precies op de top van de lokale heuvel lagen: 364 meter. Een stijging van zo’n 250 meter op een dag. Daarna kon het alleen maar beter gaan!

Bij het einde van de velden onderaan de berg een “Calvarieberg”, met bankje! Ook daar even gezeten om vervolgens de weg naar beneden door het bos te vervolgen. Dat ging prima hoewel Carla onderweg last kreeg van haar heup. Jammer! Het laatste stuk leidde naar Murvaux waar we door Bernhard met de auto opgehaald werden. Dat was het tweede kunststukje … Toen stond er ruim 20 kilometer op de teller. Gezien de hitte toch niet gering!

Een gedachte over “Wandeling bij Dun-sur-Meuse”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *