Port Douglas en het koraalrif

In tegenstelling tot wat we verwachtten kon de kampeerbus goed geparkeerd worden bij het centrum van Port Douglas: op het parkeerterrein van het parkje aan de haven. Eerst zijn we naar een uitzichtpunt vlakbij gelopen waar een schat verborgen lag. Het was ons duidelijk dat om de zonsondergang te bekijken we hier moesten zijn. Vervolgens begonnen aan een wandeling door het centrum van het dorpje. Na een poosje kwamen we een drukke koffietent tegen waar uitgebreid ontbijt werd geserveerd. Dat was een geschikte lokatie om eens uitgebreid koffie te drinken en een muffin te consumeren!

Daarna de wandeling voortgezet door het stadje, langs de Berylstraat gelopen voor een foto en daarna naar een uitzichtpunt aan de andere kant, een batholiet. In feite een stuk basalt dat omhooggekomen is met de “big Squeeze” tussen twee aardplateaus en door erosie ontdaan is van de zachtere steensoorten. Het geeft een mooi uitzichtpunt.

Als voorbereiding op de boottocht een bescheiden lunch voor mij, eega hield het bij een glas water met bubbels, soda. De lokatie is bijzonder: een brouwerij op de pier aan de haven. Ik mag aannemen dat ze toch zuiver water innemen voor het bier! In ieder geval smaakte het witte bier prima met de garnaaltjes.

En toen met de boot naar het rif bij Low Island. De afstand van ongeveer 15 km zou in 15 minuten volbracht worden. Wel de boot ging inderdaad gemiddeld 60 km/h. Dat had wel tot gevolg dat de golven die schuin op de vaarroute gingen zorgden voor flink wat spektakel wat met name door de jeugd – die vooraan moest zitten – zeer gewaardeerd werd. Er werd geadverteerd dat je niet zeeziek zou worden omdat de spannende tocht over was voor dat je er last van kan kon krijgen. Dat bleek voor eega nog waar ook! Eerst werden de andere mensen in de boot te water gelaten, die wilden snorkelen, en daarna zijn wij met een prive-stuurman in de glasboot gezet waarmee we het koraalrif konden bekijken. Was inderdaad indrukwekkend, maar foto’s schieten te kort. Ook veel leuke vissen in de omgeving, eigenlijk net een goed gevuld tropisch aquarium! Zeker de moeite waard om mee te maken.

Na de boottocht nog een schat met een ander uitzichtpunt bezocht dat uitzicht zou bieden op de bergketen aan de overkant van de haven. Door de bewolking werd dat echter geen succes. De zonsondergang vanaf het punt dat we ’s ochtends al passeerden was duidelijk beter.

Toen het eenmaal donker was op pad naar een geschikt restaurant. Dat bleek minder eenvoudig dan gedacht. Vanzelfsprekend was alles langs de haven al vol bezet, maar gelukkig vonden we iets geschikts verder het stadje in, het chinese restaurant Jade Inn. Na de maaltijd in het donker – en zonder linkerspiegel nog steeds – terugrijden naar de kampeerplaats. Het is gelukt ondanks dat het lastig is om de ingang langs een snelweg te vinden.

 

3 gedachten over “Port Douglas en het koraalrif”

  1. Nou Carla en Ger het klinkt indrukwekkend allemaal. Wel jammer dat je een buitenspiegel mist die heb je eigenlijk toch nodig met zo’n grote auto, is er geen mogelijkheid voor reparatie?
    Goeie reis verder en groeten Leo

  2. Hoi ger en carla, allereerst veel plezier met de aussies en het land daar. We herkenden een aantal ervaringen aldaar van onze trip uit 2008. Het is de moeite waard he. Wij zitten momenteel in het park van het keizer karelplein in nijmegen, enigszins op afstand van het circus op de via gladiola. Wij hebben tim en mel begeleid bij hun deelname. Groet ook van marianne.

  3. Hoi allemaal

    Leo, de spiegel zou maandag gerepareerd worden. Moest eerst besteld worden.

    Marianne en Wim, veel plezier na de afronding van de 4-daagse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *